Naslovna Izdvajamo KREĆE HAOS? Vojska Srbije u prvom stepenu borbene spremnosti!

KREĆE HAOS? Vojska Srbije u prvom stepenu borbene spremnosti!

0

Prema posljednjim saznanjima Banjaluka.net, u blizini administrativne linije na Kosovu prema Novom Pazaru u Centralnoj Srbiji, čuju se pucnjava i sirene.

Nezvanična informacija je da je Vojska Srbije stavljena u prvi stepen borbene spremnosti u blizini administrativne linije, a tamo su trenutno pripadnici 63. padobranske brigade.

Mitrovicom i dalje odjekuju sirene

Severnom Mitrovicom i dalje neprekidno odjekuju vazdušne sirene za opasnost. U Rudaru, gde je blokirana magistrala od Prištine prema Leposaviću i Jarinju, u ovom trenutku je više hiljada građana Severne Mitrovice i Zvečana. Na putu je mnogo putničkih vozila i kamiona, tako da je nemoguće proći. Blokiran je i put od Leposavića prema Mitrovici, javlja Kurirov reporter sa lica mesta.

20.18 – Kosovska policija: Zatvoreni prelazi Brnjak i Jarinje

Policija je zatvorila saobraćaj za putnike i vozila na prelazima Brnjak i Jarinje zbog blokade puteva od strane lokalnih Srba, saopštila je Kosovska policija. Policija je pozvala građane da za saobraćaj koriste druge granične prelaze. Srbi su blokirali puteve u znak nezadovoljstva merama reciprociteta kosovskih vlasti za lične karte i registarske tablice koje izdaje Srbija, a koje stupaju na snagu od sutra.

20.05 – Nema predaje!

„Nema predaje“, glavna je poruka Srba, nezadovoljnih najavom prištinski vlasti da sutra počne primena odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama. Narod protestuje na magistralnim putevima u mestu Rudare kod Kosovske Mitrovice, kod Leške prema Jarinju i mestu Zupče kod Zubinog potoka. Tu su putevi blokirani.

19.55 – Ministarstvo odbrane: Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju

Povodom velikog broja dezinformacija koje u etar namerno plasira prištinska administracija i koje se šire putem lažnih naloga na društvenim mrežama i pojedinih internet sajtova, a u kojima se navodi kako je tobože došlo do nekakvih sukoba Vojske Srbije i takozvane „kosovske policije“, Ministarstvo odbrane saopštava da Vojska Srbije za sada nije prelazila administrativnu liniju i nije ni na koji način ulazila na teritoriju Kosova i Metohije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

19.31 – Građani blokirali administrativne prelaze Jarinje i Brnjak

Građani su blokirali administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, a policija u centralnoj Srbiji vraća putnička vozila koja su krenula ka administrativnom prelazu. Kosovski specijalci raspoređeni su kod administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje, prenosi RTS.

19.17 – Petar Petković: Neprihvatljivo!

Za Beograd je neprihvatljivo izdavanje ulazno-izlaznih dokumenta, odnosno ukidanje srpskih ličnih karata za prostor Kosova i Metohije, kao i prergistracija tablica, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posle sastanka sa predstavnicima Srba iz pokrajine.

19.13 – Kurtijeva policija zatvorila Brnjak

Oko 18:15 pripadnici policije tzv. Kosova zatvorili su administrativni prelaz na Brnjačkom mostu i tako blokirali sav promet putnika i robe preko ovog prelaza i iz pravca AP KiM. Situacija je identična i na administrativnom prelazu Rudnica, s tim što policija propušta samo vozila sa kosovskim registarskim oznakama, prenosi Informer.

19.08 – Velike gužve na Jarinju

Na prelazu Jarinje iz pravca Raške u toku su velike gužve, a kolona vozila doseže od Rudnice pa do samog prelaza. Prema najnovijim informacijama za ulazak na Kosovo se čeka najmanje dva sata, prenosi Kosovo-online.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube