23.7 C
Banja Luka

Kristijan Šmit pripremio teren, Amidžić zaigrao

Ministar Srđan Amidžić (SNSD) ne prestaje da izaziva javnost svojim pokušajima izvlačenja iz živog blata u koje je upao. Javnost treba svaki dan podsjećati da SNSD-ov ministar jeste primijenio Šmitovu nametnutu odluku i to je jedina istina.

Ovo kaže Mira Pekić, potpredsjednik PDP, uz podsjećanje da “privremeno finansiranje” podrazumijeva finansiranje institucija na osnovu budžeta iz prethodne godine i to donošenjem kvartalnih odluka i da je tako bilo do sada.

– Međutim, kako bi ispoštovao nametnute izmjene Izbornog zakona SNSD-ov ministar Amidžić je uveo novu praksu koja malo jeste privremeno finansiranje, a malo nije. Zato je CIК-u dodijelio sedam miliona КM za izbore, što znači samo jedno: da poštuje Šmitovu nametnutu odluku –  objašnjava Pekićeva.

Istina je, kaže Pekićeva, da je CIК BiH tražila 33 miliona КM u budžetskom zahtjevu, ali da je istina i da svaki dan neko nešto traži.

– Poenta nije u tome koliko je novca izdvojeno već zašto je izdvojeno. Novac je izdvojen zato što je to Šmit tražio u nametnutoj odluci. To nema ama baš nikakve veze sa privremenim finansiranjem, jer nije budžet pakovanje puzli, da se donosi u dijelovima. Ako jeste onda očekujemo da odobri i svom kolegi Helezu dio budžeta za Ministarstvo odbrane. Helez je tražio još para, pa šta dobije. I tako redom, svake sedmice po jedan budžetić – da jača BiH – kaže Pekićeva.

Ona je podsjetila na obećanja ministra Amidžića na početku mandata – manji budžet zajedničkih institucija, više novca za entitete, smanjenje rashoda, oslobađanje od plaćanja PDV-a za prvu stambenu jedinicu…

– Ali kao i ostatak SNSD – jedno priča, a potpuno drugo radi. U Republici Srpskoj jaki na riječima protiv BiH, u Sarajevu ažurni na jačanju BiH. Da su usvojili budžet kad je trebalo SNSD-ov ministar danas ne bi morao ništa da objašnjava. Ovako je zaigrao na terenu koji je Šmit pripremio. Nije majka klela Muju što je kockao, već što se vadio – kaže Pekićeva.

(BN)  Foto/Arhiva

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here