Naslovna Republika Srpska Krivične prijave zbog uklanjanja označenih reklamnih medija

Krivične prijave zbog uklanjanja označenih reklamnih medija

Odjeljenje za inspekcijske poslove Grada Banjaluka, podnosi krivičnu prijavu protiv NN osoba, zbog uklanjanja reklamnih medija koje su inspektori označili crvenom trakom.

Riječ je o reklamnim medijima za koje Odjeljenje komunalne policije nije utvrdilo vlasništvo, te je dostavilo Odjeljenju za inspekcijske poslove evidenciju postavljenih reklamnih medija na teritoriji Grada, iz koje se vidi da za njih nema podataka o vlasničkoj strukturi, zbog čega su prije nekoliko dana označeni službenom trakom, a na istim su istaknuti pozivi za vlasnike kako bi se utvrdile sve činjenice bitne za upravne postupke koji će uslijediti.

– Prilikom prvog inspekcijskog nadzora, inspektori su sve reklamne medije u skladu sa Zakonom o inspekcijama Republike Srpske i Pravilnikom o načinu obilježavanja zabrana izrečenih u postupku inspekcijskog nadzora obilježili službenom trakom i na istim su istaknuti pozivi za NN osobe da se najkasnije do 08.02.2021. godine jave u prostorije Odjeljenja radi inspekcijskog nadzora – navodi se u prijavi.

Krivična prijava je danas podnesena Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a uz priložene izvještaje inspektora, kao i fotografije na kojima se jasno vidi koje firme su uklanjale ove reklamne medije.

(Srpskainfo)