Naslovna Crna Hronika KRVAVI TRAGOVI U nesreći poginulo dvoje djece, obuća i dijelovi kombija rasuti...

KRVAVI TRAGOVI U nesreći poginulo dvoje djece, obuća i dijelovi kombija rasuti na sve strane

0

Stravična nesreća dogodila se u Pirotu, u Knjaževačkoj ulici kada se prevrnuo kombi pun migranata koji su, prema prvim informacijama, većinom maloljetne osobe.

Kako javlja RTS, dvije osobe su poginule, a četiri teško povrijeđene pošto se prevrnuo kombi sa migrantima na izlazu iz Pirota.

Policija je uhapsila D. M. zbog sumnje da je, u namjeri da izbjegne policijsku kontrolu, zbog neprilagođene brzine kod pružnog prelaza udario u stub sa svjetlosnom signalizacijom, usljed čega se vozilo okrenulo na krov.

Kako se vidi na snimku sa lica mjesta, vozilo je završilo pored kolovoza, prevrnuto na krov, gotovo potpuno uništeno. Nedaleko od njega, završila je i obuća nesrećnih putnika, a dijelovi vozila su takođe razbacani po putu.

Po kolovozu su primjetni i tragovi guma, vjerovatno nastali u trenutku kočenja, prije nego što se kombi prevrnuo. Na mjestu tragedije su vidljivi i tragovi krvi. U kombiju se nalazio 21 migrant, a dvoje ljudi je poginulo na licu mjesta.

U pirotskoj Oštroj bolnici zbrinuto je 19 migranata, dok je jedan upućen u Klinički centar Niš.

– Radi se o devetnaestoro mladih ljudi, od kojih mislim da je samo jedan punoljetan, uglavnom su to djeca. I jedna osoba je naš državljanin, on je vozio. Dva pacijenta su primljena na ortopediju, jedan sa prelomom vratnog dijela kičme, drugi sa prelomom lumbalnog dijela kičme, jedan pacijent je na odjeljenju hirurgije sa prelomom rebra i zuba – kaže dr Nebojša Jovanović, načelnik Ortopedije Opšte bolnice Pirot.

Migranti koji ulaze iz Bugarske uglavnom prleaze granicu kod Dimitrovgrada. Kako se nezvanično saznaje, za prevoz do Beograda krijumčari uzimaju od 200 do 500 evra.

– Polomljen putni prelaz, dvojica mrtvih – rekao je za RTS jedan od očevidaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: