20.7 C
Banja Luka

LAKŠE BISMO ZAUZELI KIJEV NEGO MARIUPOLJ: Kadirov o daljem toku specijalne vojne operacije

Specijalna vojna operacija (SVO) u Ukrajini mogla bi da se završi na leto 2024. godine, izjavio je predsednik Čečenije Ramzan Kadirov u direktnoj komunikaciji sa stanovnicima republike.

„Mislim da treba da očekujemo završetak sledećeg leta, oko juna ili jula. Da sam odlučivao, završili bismo je za tri meseca“, naglasio je Kadirov i objasnio da je vojska imala zadatak da ne uništava gradove koliko je to moguće, već da pregovara sa onima koji žele da se predaju.

Kadirov je takođe rekao da bismo davno zauzeli Kijev da nije bilo takvog zadatka. On je naveo da su ruski vojnici bili sedam kilometara od Kijeva, a lakše bi ga zauzeli nego Mariupolj. Ali glavni zadatak glavnokomandujućeg (Vladimir Putin – prim. red.) nije da uništava gradove koliko je to moguće i da ne dozvoli Zapadu da uđe na našu teritoriju i nameće svoje uslove“, dodao je on.

U februaru 2023. Kadirov je izjavio da će specijalna vojna operacija biti završena pre kraja 2023. godine. Prema njegovim rečima, protivnicima Rusije ne preostaje ništa drugo nego da se vrate poslovanju sa Moskvom.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here