Naslovna Politika LAZAR PRODANOVIĆ: Negiranje pravosnažnih presuda mora biti SANKCIONISANO

LAZAR PRODANOVIĆ: Negiranje pravosnažnih presuda mora biti SANKCIONISANO

0

„Protiv smo bilo kakvog rata i zato smo da se poštuje teritorijalni integritet i suverenitet svake zemlje na svijetu“, prenosi u intervjuu „Jedan“ stav svoje stranke, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Lazar Prodanović.

Lazar Prodanović političar SNSD-a i sada tvrdi kako njegova stranka zamjera bivšem visokom predstavniku Valentinu Incku nametanje izmjena Krivičnog zakona. Smatra kako je trebalo ostaviti da se domaći političari dogovore o ovom pitanju, bez uplitanja sa strane.

„Nemam nikakve dileme da se mora, u bilo kom smislu, sankcionisati bilo kakvo negiranje pravosnažnih presuda sudova za učinjene ratne zločine u Bosni i Hercegovini“, govori Prodanović. 

Odgovor na pitanje zašto trenutno ne postoji mogućnost dogovora o važnim pitanjima, Lazar Prodanović pronalazi u „nepostojanju spremnosti za balansiranje strahova jednih od drugih“.

„U Bosni i Hercegovini ključni problem su strahovi. Strahovi od toga kako će jedan predstavnik naroda ili drugi reagovati i takođe, ključni problem je da postoji najniži stepen međusobnog povjerenja, što mislim da je jako loše“, ističe Prodanović.

bht

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube