Naslovna Društvo Lepoj Breni se vratila bolest

Lepoj Breni se vratila bolest

0

Regionalna zvijezda Lepa Brena posljednjih nekoliko godina je marljivo radila i punila klubove, dvorane i stadione. Ipak, zdravlje je patilo. Iako je godinama zvijezda svoju bolest držala pod kontrolom, sada sumnja da se vratila.

Brena je poznata i kao neko ko jako pazi na svoje zdravlje i ishranu, a u svojoj 62. ponovo je posumnjala da joj se vratila bolest sa kojom se već dugo bori – tromboza.

„Boba se jako iznervirao kada mu je Brena rekla da sumnja da se tromboza vratila. Odmah je nazvao lekara koji ju je operisao i zakazao novi pregled. Breni je rekao da ne sme da čeka ni dana i da mora što pre na pregled jer ne bi podneo da je izgubi“, rekao je za srpske medije izvor blizak porodici.

„Svesna je da je tromboza ozbiljna bolest i do sada je uspela da je drži pod kontrolom, ali to je podmukla bolest. Novi tromb može da nastane u sekundi i izazve haos. I sin Viktor se jako uplašio za nju“, dodao je anonimni izvor.

Brena je već ranije otkrila je da je imala trombofiliju zbog koje je 12 dana morala da leži nepokretna u krevetu. Tako je jednom otkrila i da je na nekom nastupu, na kojem nije pila puno vode, u jednom trenutku primijetila da joj je ruka ljubičasto-plava.

Breni se tromboza vratila 2005. godine, a kaže da je za to, pak, sama kriva. Nakon toga je odlučilada promijeni životne navike.

„Podigla sam ručnu i potpuno promenila način ishrane. Okrenula sam se hrani bogatoj omega tri i omega šest masnim kiselinama, izbacila sam svinjetinu i jagnjetinu, sve kuvam u vodi i na pari, a hleb sam izbacila u potpunosti. Jedem voće i povrće, a volim i da popijem čašu ili dve vina. Cela ta moja priča je postala veoma umerena, ne smem da se prejedem, ali ni da budem gladna. Volim da plivam, šetam, vežbam jogu“, rekla je u jednom intervjuu.

Podsjećamo, venska tromboza nastaje zbog zastoja tromba u veni. Mogu da budu zahvaćene površinske vene što se naziva superficijalni tromboflebitis ili duboke vene pa se govori o dubokoj venskoj trombozi.

Svima je poznato da je tromboza vrlo podmukla bolest, pa je potrebno biti oprezan, no Lepa Brena je jaka žena i sigurno će sve pregrmeti.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube