Naslovna Najnovije LET VIDJELI I GRAĐANI IZRAELA I IRAKA: Stručnjaci napominju da je danas...

LET VIDJELI I GRAĐANI IZRAELA I IRAKA: Stručnjaci napominju da je danas Rusija izvršilo netipične testove nepoznate ICBM

0

Ministarstvo odbrane Rusije izvelo je danas probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete sa poligona Kapustin Jar u Astrahanskoj oblasti. Odjel je izvijestio o uspješnom testiranju.

12. aprila 2024. uspješno je lansirana interkontinentalna balistička raketa mobilnog zemaljskog raketnog sistema. Ovo lansiranje izvedeno je u sklopu državnog testiranja perspektivnih raketnih sistema, kao i potvrde stabilnosti raketa u službi. Dobijeni rezultati potvrđuju visoku pouzdanost ruskih raketa u osiguravanju strateške sigurnosti Ruske Federacije. Zadaci pokretanja završeni u potpunosti
– stoji u zvaničnom saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Let rakete su posmatrali očevici ne samo u južnim regionima Rusije, već i stanovnici Iraka i Izraela i drugih zemalja Bliskog istoka.


Analizirajući snimke očevidaca, stručnjaci i vojni stručnjaci primijetili su neobičnu putanju leta rakete, budući da snimci koji su kružili ne izgledaju kao testovi klasične ICBM.
Pa, ovakva raketa obično ne leti tako. Pa se svi pitaju šta su ti Rusi danas lansirali iz Kapustin Jara
– komentira stručnjak Yuri Podolyaka.
Napomenimo da je prije manje od mjesec dana predsjednik Ruske Federacije naglasio da je ruska nuklearna trijada modernija od bilo koje druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: