18.7 C
Banja Luka

Lišen slobode zbog napada na policijske službenike

Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, 15.12.2021. godine, lišili su slobode lice inicijala D.LJ. iz Mrkonjić Grada zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

Naime, prilikom redovne kontrole saobraćaja, 14.12.2021. godine, oko 22,50 časova, u mjestu Podbrdo, opština Mrkonjić Grad, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja zaustavili su i kontrolisali putnički automobil „BMW“ kojim je upravljala J.V. iz Mrkonjić Grada, prilikom kontrole iz vozila je izašao suvozač i počeo da vrijeđa policijske službenike, te fizički nasrnuo na jednog policijskog služnenika, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta.

Povrijeđenom policijskom službeniku je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravnja Mrkonjić Grad.
Operativnim radom na terenu, 15.12.2021. godine, policijski službenici pronašli su i lišili slobode lice D.LJ zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dižnosti“.

O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.

(Vijesti Srpske)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here