28.7 C
Banja Luka

Povećajte naknade za borce i mi ćemo glasati za budžet

Prihvatite naše amandmane i povećajte naknadu za borce i Klub poslanika SDS će glasati za budžet za 2022. godinu – istakao je dr Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS tokom današšnje diskusije u Narodnoj skupštini RS.

„Tražili smo posebnu sjednicu Narodne skupštine RS vezanu za status boraca i ona još nije zakazana a vlast je stavila prije toga na dnevni red budžet. Naši amandmani na budžet idu da se poveća naknada za borce po mjesecu učešća u ratu sa 1.6 KM na 5 KM jer je to potreba naše boračke populacije“ – kazao je Radović.

On je rekao da boračka populacija zaista treba bolji status a to se može uraditi samo kroz povećanje izdvajanja u budžetu za ovu populaciju.

„Neka na kraju i Vlada poveća izdvajanja za borce i mi ćemo prihvatiti. Mora se naći način da se 100 miliona godišnje odvoji za povećanje boračkog dodatka jer naši borci zaslužuju bolji status“ – sugrerisao je zamjenik predsjednika SDS.

Radović ističe da za stabilnost Fonda PIO treba 80 hiljada novih zaposlanih radnika što je 32 miliona KM mjesečno.

„Moramo se početi boriti za nova radna mjesta kao što radi Srbija. Predsjednik Srbije kaže da na novoizgrađenom auto-putu u Srbiji su izgrađene tri fabrike iz koje na taj autoput izađe preko 180 šlepera dnevno. To se zove efikasno planiranje investicije. A mi krijemo ugovor za auto-put Banjaluka-Prijedor za koji tvrdim da se mogao uraditi za značajno manje pare. To su te skupe investicije koje će nas koštati. Sama činjenicia da tražite prostor da nas zadužite na 15 godina govori o vašem planu da pravite neproduktivne investicije kako bi to skupo plaćali buduće generacije“ – zaključio je Radović.

(BN)

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here