Naslovna Najnovije Ljubav kćerke prema ocu: Dirljiva priča o heroini Nini koja prodaje krofne...

Ljubav kćerke prema ocu: Dirljiva priča o heroini Nini koja prodaje krofne da pomogne tati da se izliječi od teške bolesti

0

Priča o malenoj Nini koja u Novom Sadu prodaje krofne kako bi zaradila džeperac, ali i pomogla za liječenje svog tate obišla je region.

Ona ima 11 godina i završila je peti razred Osnovne škole i od početka raspusta riješila je da na svoj način pomogne porodici. Njen tata Zoran je uslijed teškog očnog oboljenja ablacija retine ostao bez jednog oka, a i drugo oko je u velikoj opasnosti. Osim što može u potpunosti da oslijepi i život bi mu mogao biti ugrožen. Spas je liječenje u Moskvi, koje je veoma skupo.

Kćerka i tata, novac za liječenje u Moskvi
FOTO: RINA

– Nina je samo djevojčica koja neizmjerno voli svog tatu. Imamo osim nje i sina Nemanju i pokušali smo da ih poštedimo težine situacije, ali djeca sve osjećaju. Primijetila je i sama da je potrebna pomoć kućnom budžetu i odlučila da radi i zaradi. Baka je dala ideju za krofne, a ja je nisam smjela pustiti samu da prodaje, nego sam izašla sa njom ispred prodavnice, kaže Ninina mama Nataša Ninković.

Ideju za njihovu akciju podijelila je na društevnim mrežama i onda je krenula, kako kaže Nataša, prava emotivna eksplozija i to posebno među omladinom, ali i svim očevima. Mimo svih očekivanja razvila se ideja male Nine i sada se na krofne čeka u redu.

– Prvo nije bilo skoro nikoga da kupi krofnu od 100 dinara (oko 2 KM), a sada se čeka u redovima. Osjetili smo zaista mnogo empatije i uvjerili se da ima mnogo divnih i dobrih ljudi. Vjerujte, malo nam je 100 krofni dnevno kolika je potražnja. Ljudi znaju dugo da čekaju da bi kupili jednu krofnu, jer su se svi dogovorili da kupe samo jednu, jer nemamo dovoljno. Pritom, svako je krofnu platio više nego što zapravo košta, a sada nam traže da čak krofne šaljemo poštom. Pokrenula se jedna pozitivna lavina – rekla je Nataša, prenosi Telegraf.

Malena heroina zajedno sa mamom i bakom pomaže u pravljenju krofni, nabavci namirnica, a zatim ih iznosi na štand. Pridružili su joj se i drugari i škole.

Izvor: Srpskainfo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: