Naslovna Svijet Ljubio se sa koleginicom: Britanski ministar zdravlja podnio ostavku! (FOTO/VIDEO)

Ljubio se sa koleginicom: Britanski ministar zdravlja podnio ostavku! (FOTO/VIDEO)

Ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok (42) podnio je večeras ostavku nakon što je prekršio socijalnu distancu jer je poljubio koleginicu, javlja BBC.

U pismu upućenom premijeru Borisu Džonsonu, Henkok navodi da „vlada duguje narodu koji se mnogo žrtvovao tokom pandemije, da bude iskrena ukoliko ih je već iznevjerila“.

Henkok je bio u središtu vladine borbe protiv pandemije, govoreći građanima da poštuju stroga pravila, a čak je pozdravio ostavku prošle godine uglednog naučnika koji je na sličan način prekršio pravila, podsjeća Rojters.

 Ministar zdravlja se u petak izvinio nakon što je list „San“ objavio da je poljubio i zagrlio visoko pozicioniranu pomoćnicu u svojoj kancelariji prošlog mjeseca, kada je to bilo zabranjeno zbog pandemije.

Ljubio se sa koleginicom: Britanski ministar zdravlja podnio ostavku!

„Prihvatam da sam prekršio smjernicu o fizičkoj distanci u tim okolnostima“, rekao je on i dodao da je razočarao ljude i jako žali zbog toga.

met henkokIzvor: youtube/screenshot/the sun

 

Džonson je nakon toga rekao da je stvar time riješena.

Slučaj podsjeća na prošlogodišnji incident kada je Džonsonov tadašnji najviši savjetnik Dominik Kamings takođe prekršio epidemiološka pravila, izazvavši bijes širom zemlje i optužbe da vlada misli da je iznad zakona.

(MONDO/Tanjug)