Naslovna Društvo Ljubiša Petrović: OTVOREN I VRTIĆ U PATKOVAČI

Ljubiša Petrović: OTVOREN I VRTIĆ U PATKOVAČI

0

Sjećate li se dobri moj narode koliko je prozivki bilo zbog neotvaranja ovog vrtića, pa slikanja za portale od strane odbornika, pa nesposobni gradonačelnik ovako, pa onako, pa oni zabrinuti, pa gradonačelnik ništa ne radi i klasična spin priča, već dobro poznata, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Toliko su oni dobri da su gradili vrtić a da nisu imali dozvole za gradnju, da nisu riješili imovinsko-pravne odnose prethodno, sve nakaradno moj dobri narode i onda naravno svi ti problemi sačekaju mene i sve dok ne riješim problem ja sam nesposoban a kada riješimo onda je “bolje ikad nego nikad”, maglasio je Petrović.
Zapamtite dobro, već sam vam rekao, riješićemo sve, ali samo strpljenja, jer mnoge stvari ne zavise od mene već od poštovanja zakonskih procedura što iziskuje vrijeme i naravno finansijskih sredstava, ali budemo li strpljivi i budemo li radili pošteno i isključivo za narod koji nas je glasao a ne za svoj džep onda nema prepreke koju nećemo zajedno savladati, dodao je Petrović

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece okupljenih u jednoj vaspitnoj grupi. Kapacitet vrtića je 45 mališana u dvije vaspitne grupe.
Vrtić se nalazi u zgradi stare škole koja je obnovljena i prilagođena za potrebe predškolske ustanove, a Grad Bijeljina je za projekat izdvojio 100.000 konvertibilnih maraka, izjavio je Petrović

Ovo neće biti posljednji vrtić koji će biti otvoren, jer je krajnji cilj da Grad Bijeljina bude i ostane vodeća lokalna zajednica po obuhvatu djece koja pohađaju predškolske ustanove.
Zahvalni smo Eparhiji na čelu sa našim Preosveštenim vladikom Fotijem, Crkvenoj opštini Patkovača i rukovodstvu Vrtića „Čika Jova Zmaj“ jer smo zajedno uspjeli da riješimo složene imovinsko-pravna probleme izazvane time što je dio objekta vrtića na zemljištu koje nije bilo vlasništvo Grada, što je izazvalo i probleme oko dobijanja saglasnosti i dozvola, sve je to sada riješeno.

Dječice mila, divni vaspitači, želim vam od srca da ovaj prostor vrtića bude ispunjen smijehom i srećom, a da proces vaspitanja i obrazovanja bude uspješan, izjavio je Petrović.

Moram napomenuti da „Putevi Republike Srpske“ još uvijek nisu imenovali svog predstavnika u komisiji za poboljšanje bezbjednosti saobraćaja, prije svega pješaka, u zoni škole, vrtića i crkve u Patkovači.
Grad Bijeljina ima spremna sredstva za nabavku semafora kakav imamo kod Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“, ali nemamo spremnost „Puteva RS“ na tom projektu, izjavio je Petrović

(VIJESTI SRPSKE)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube