Naslovna Republika Srpska Trebinje „Luka Petroviću objasni što si planirao da se napravi pored bolnice“?

„Luka Petroviću objasni što si planirao da se napravi pored bolnice“?

0

Članovi ovog pokreta još su jednom pozvali nadležne da se ne krše zakon i odustanu od gradnje na poljoprivrednom zemljištu koje je oduzeto od njihovih predaka.

Članovi “Pokreta za restituciju Trebinja”, kao i što su najavili, blokirali su prilaz zamlji na kojoj je planirana izgradnja nove bolnice u trebinjskom naselju Pridvorci.

Članovi ovog pokreta još su jednom pozvali nadležne da se ne krše zakon i odustanu od gradnje na poljoprivrednom zemljištu koje je oduzeto od njihovih predaka.

U ovom pokretu ističu da su imali najavu da će građevinske mašine izvođač radova, “Herc gradnja”, početi s radovima na izgradnji nove bolnice.

Članovi ovog pokreta pozvali su još jednom premijera Radovana Viškovića da spriječi brojna kršenja zakona.

– Nećemo dozvoliti da se mimo zakona upravlja ovim zemljištem. Ovo je naše, a vi ste najavili gospodine Viškoviću da će do kraja prošle godine biti usvojen zakon o restituciji i niste ga donijeli zbog ovih događanja u Trebinju. Ovo je zemljište postalo privatna svojina grupe korumpiranih političara, koji se žele obageti. Nije vama do naroda, bolnica je alibi, nažalost, jer tamo gdje je zamišljena nova bolnica prije dvije godine sada bi bila gotova I bili bi svi srećni da se takav projekat uradi u Trebinju – rekao je Srbo Škero, član Pokreta za restituciju Trebinje.

Članovi ovog pokreta postavili su pitanje i generalnom sekretaru SNSD-a Luki Petroviću, koji je iz Trebinja, kao i vlasniku firme koja izvodi radove zbog čega bi nezakonito oduzmu imovinu njihovih predaka.

Luki Petroviću objasniti što ste planirali napraviti pored bolnice? Šetaš ovuda već dvije godine i objasni što si planirao na našoj zemlji da radiš? Mi od toga nemamo ništa, imate samo vi, ali to nećemo dozvoliti. Poštujte važeće zakone, oni su jasni. Nemojte izmišljati, nemojte se prsati u Srpsku jer je niste dostojni, vi je niste dostojni. Nemojte nama borcima koji smo branili ovaj grad da nam gurate prst u oči i da se par tajkuna ruga. Želim da poručim i gospodinu Pidžuli, koji je naš Trebinjac, velikom neimaru – dobro poznaješ svu situaciju i nemoj da misliš da ne znamo namjere vas pojedinaca ovdje. Ti si Trebinjac i treba da se stidiš ovog okupljanja današnjeg – dodao je Škero.

Dragan Miladinović je imao 15 godina kada je zemlja oduzimana od trebinjskih domaćina, a, kako kaže, sadašnje vlasti u Srpskoj gore se odnose prema svom narodu nego u to vrijeme.

Komunizam je digao zamlju ali je ostavio u državnoj imovini, a oni danas prenose u svoju, u privatnu. Pa ko je više grešnik. Mi smo svi to osuđivali. Upravo su vlastodršci bili najbučniji na komunizam, a oni sada poklapaju što su tada prisilno uzimali – istaknuo je Miladinović.

Članovi Pokreta kažu da se neće odustati od obrane svoje imovine.

(BN)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube