34.7 C
Banja Luka

Lukač: Političare koji prizivaju na rat sankcionisati

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač smatra da u BiH nema uslova da se dogodi rat, te da neodgovorne izjave pojedinih političara koje prizivaju rat treba da budu sankcionisane, jer unose nemir u narod.

Lukač je istakao da se ne smiju dozvoliti bilo kakve priče o ratu, te da niko ne može ratom da uslovljava mir.

“Zašto da nakon hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih i svih nedaća koje smo preživjeli u BiH u prethodnom ratu, dozvolimo da isti ili neki novi političari šalju mlade ljude da ratuju i ginu”, upitao je Lukač.

Lukač je rekao da je siguran i da ti političari, koji bi poslali nove generacije mladih da ginu za njihove ideje, ne bi poslali svoje sinove u rat, nego bi ih sklonili.

“Ako je i jedan političar spreman da svog sina pošalje u rat, neka izađe i neka to javno kaže, ali sa tuđom djecom to ne može da radi”, dodao je Lukač.

On smatra da je ljudima dovoljno rata, te da žele da žive, da se bave svojim poslom i da stvaraju nove vrijednosti koje će ostaviti svojoj djeci.

“Mislim da nemamo pravi razlog za brigu, jer nema uslova za rat. LJudi imaju normalan pristup životu, te niko nema pretenzije da drugom otima teritoriju. I ovo teritorije što imamo nam je sve praznije, jer sela ostaju prazna, nema ko da obrađuje zemlju”, rekao je Lukač.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here