Naslovna Najnovije Lukašenko: Ako izbije treći svjetski rat slijedi nuklearna apokalipsa

Lukašenko: Ako izbije treći svjetski rat slijedi nuklearna apokalipsa

0

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da ne treba dozvoliti da izbije treći svjetski rat, jer je u suprotnom neizbježna nuklearna apokalipsa.

– Treba da uradimo sve da spriječimo treći svjetski rat. U suprotnom, nuklearna apokalipsa je neizbježna. Zbog toga svi treba da se ujedinimo – rekao je Lukašenko na ceremoniji polaganja cvijeća na spomenik Pobjede u okviru patriotske akcije „Bjelorusija pamti“ u Minsku.

On je istakao da je čovječanstvo u svojoj istoriji već jednom uspjelo da se ujedini protiv opšteg zla, što je dovelo do pobjede.

Lukašenko je dodao da je kolektivni Zapad, kao i uoči početka Drugog svjetskog rata, spreman da se nagodi sa svakim zlom zarad očuvanja dominacije i ličnog profita, prenosi „Sputnjik“.

Povodom zajedničkih vojnih vježbi Moskve i Minska o upotrebi taktičkog nuklearnog oružja, Lukašenko je poručio da Rusija i Bjelorusija ne namjeravaju bilo koga da napadaju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ranije je izjavio da će se Bjelorusija pridružiti Rusiji u drugoj fazi vježbi testiranja upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: