29.7 C
Banja Luka

 Lukina politička igra preko Šapurića: Poruke Igoru Dodiku ili taktički potezi?

Narodni poslanik u Republici Srpskoj, Nebojša Vukanović, iznio je tvrdnje o političkim previranjima unutar bivšeg Narodnog demokratskog pokreta (NDP) nakon što je lider te stranke, Dragan Čavić, „prodao vjeru za večeru“ i prešao u politički tabor vladajuće stranke SNSD. Prema Vukanovićevim riječima, politička scena je suštinski oslabila ovim potezom, a stranka je bila kažnjena od strane naroda.

Šapurić, kako Vukanović ističe, bez podrške lažnih Pologoševih glasova poštom, nije mogao postati ni odbornik u Trebinju prije četiri godine, te naglašava da je Šapurićeva politička težina i težina NDP-a jednaka nuli.

Vukanović analizira medijski prostor koji zauzima Šapurić, ističući  Herceg televiziju kao jasnog pokazatelja podrške. Naglašava da Šapurić već duže vrijeme živi i radi u Banjaluci, gubeći stvarnu vezu sa svojim matičnim Trebinjem, gdje se pojavljuje isključivo u turističke svrhe. Prema Vukanovićevim tvrdnjama, Igor Dodik je krenuo s čišćenjem političke scene, a NDP sa Šapurićem je postao žrtva te čistke.

U tekstu se ističe da lokalna opozicija smatra Šapurića i NDP potpuno beznačajnima i bez ikakve političke težine. Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red, naziva Šapurića „beznačajnim likom“ koji trguje političkim pozicijama. On tvrdi da Šapurić želi sugerirati Luki Petroviću da mu se dodijeli rukovodeće mjesto, možda čak i u Elektroprivredi Republike Srpske.

Šapurić, s druge strane, tvrdi da, ukoliko se kandiduje, ide na pobjedu. Vukanović, međutim, smatra da su Šapurićeve šanse za ozbiljnu političku priču i kandidaturu za gradonačelnika Trebinja vrlo niske, ukazujući na podatak da je Šapurić u trebinjsku Skupštinu ušao sa svega 209 glasova birača.

Izgleda da politički pejzaž u Republici Srpskoj postaje sve kompleksniji, a političari poput Nebojše Vukanovića aktivno analiziraju svaki potez kako bi otkrili skrivene motive i namjere.

(Vijesti Srpske)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here