18.7 C
Banja Luka

MAJKIĆ: CIK sada poslije svega pokušava da nas iznenadi otvarajući ovaj PROCES

Centralna izborna komisija BiH dijeli iste političke ciljeve sa opozicijom u Republici Srpskoj i nastoji da se kreira isti izborni rezultat, ocijenila je danas delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

Majkićeva je izjavila Srni da je upravo zbog toga i donesena današnja odluka CIK-a o kontrolnom ponovnom brojanju glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Ona je ukazala da CIK ne bi smio biti politička i toliko neobjektivna institucija.

– Shvatajući u šta su se upustili, naročito kakve bi to posljedice moglo izazvati i po njih i po BiH, CIK sada poslije svega pokušava da nas iznenadi otvarajući ovaj proces, vraćajući ga u kontrolno brojanje glasačkih listića za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske – izjavila je Majkićeva.

Prema njenim riječima, sadašnji sastav CIK-a nije izabran da štiti integritet izbornog procesa i on to i ne radi, s obzirom na to da su većinom izabrani svjevremeno stranački ljudi, sa nikakvim referencama, znanjem i iskustvom vezanim za izborni proces.

Majkićeva je podsjetila da je predsjednik CIK-a Suad Arnautović autoritativno tvrdio da dobijeni video-materijal i dokumenti pokazuju da je izborni proces kontaminiran, što će morati i dokazati.

– Svim građanima ove zemlje je poslije svega ovog jasno da taj proces nije ni približno kontaminaran, koliko je kontaminiran CIK, koji je pokazao u svom radu potpunu neobjektivnost i stranačku podređenost – naglasila je Majkićeva.

Ona očekuje da će CIK u narednom periodu pokazati da njeni članovi nisu samo „goli i direktni eksponenti SDA, SDS-a, PDP-a i DF-a“, te da će postupiti u skladu sa Izbornim zakonom BiH i drugim propisima vezanim za izborni proces.

– Mnogo očiju građana ove zemlje posmatra kako će CIK svoj posao obaviti u narednom periodu. Valjda su i oni shvatili kad ne mogu krivo, kako su krenuli i što su pokušali, da moraju izabrati pravi put – ocijenila je Majkićeva.

Centralna izborna komisija BiH danas je korigovala naredbu o ponovnom brojanju glasova za nivo predsjednika Republike Srpske, navodeći da je riječ o kontrolnom brojanju kojim se utvrđuju izborni rezultati po službenoj dužnosti, a ne po prigovorima.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here