Naslovna Crna Hronika Maloljetni drugari se motorom zakucali u banderu, poginuo tinejdžer

Maloljetni drugari se motorom zakucali u banderu, poginuo tinejdžer

Petnaestogodišnji dječak je poginuo, a sedamnaestogodišnji motociklista teško je povrijeđen kada su sinoć, u selu Korenita kod Loznice, motorom udarili u banderu.

Ova strašna nesreća se dogodila u centru sela Korenita, kod Loznice, kada se motocikl zakucao u električni stub nedaleko od škole, prilikom čega je stradao petnaestogodišnji dječak, a sedmanaestogodišnjak, koji je i vlasnik motora, teško je povrijeđen.

Kako Blic saznaje povređeni maloljetnik je u stabilnom stanju.

Na mjestu udesa i danas se vide dijelovi motora, kao o nekoliko metara dalje kacika jednog od učesnika nesreće.

Mještani su potreseni prizorom koji su sinoć vidjeli u centru sela, gdje je obično živo od dječje igre. Sinoć, tu graju, zamijenio ja vapaj.

„Ja sam stajala ovde u dvorištu i gledala. Jedan milicioner je tražio čaršav da se prekrije i ja sam dala čaršav. Grozno, mlado dijete ode. Na licu mjesta je preminuo, tako su utvrdili. To je bila velika gužva, ja sam bila u dvorištu. Omladina je vriskala. Njegovi drugovi su jaukali“, priča Milija Stanic.

Sve se dogodilo u blizini igrališta, gdje se mladi uveče okupljaju.

„Nisam čula ništa u trenutku nesreće, ali kad sam izašla napolje, čula sam vrisku. Majka je jaukala i po glasu sam prepoznala da je ona. Bilo je strašno. Skupilo se puno mladih, jer se oni ovdje svako veće okupljaju oko školskog igrališta gdje se igraju i druže. Samo sam vidjela da je tijelo pokriveno čaršavom“, priča djevojka koja živi u blizini.

Obojica mladića imali su na glavi kacige. Vozač je, kako se pretpostavlja, izgubio kontrolu i motor je snažno udario u električni stub kraj puta Loznica – Krupanj, ali će istraga utvrditi okolnosti nesreće, kao i koji od njih je upravljao motociklom.

Petnaestogodišnjaku nije bilo pomoći. Ljekari su samo konstatovali smrt. Obojica su mještani sela Korenite i bili su dobri drugovi.

Mještani kažu da su dječaci divni i vrijedni, lijepo vaspitani i veoma skromni.