Naslovna Najnovije Marakana izgubila sertifikat

Marakana izgubila sertifikat

0

Stadion Crvene zvezde, popularna Marakana, izgubio je sertifikat za održavanje atletskih takmičenja, što znači da više nijedan objekat u Beogradu od strane Svjetske atletike neće imati pravo da organizuje nadmetanja.

To je u razgovoru za „Sportski žurnal“ potvrdio i direktor Srpskog atletskog saveza (SAS) Slobodan Branković.

„Nažalost, istina je. Svakog časa očekujemo da nam iz Monaka pošalju novu listu sertifikovanih staza u Evropi. To znači da na nijednom atletskom objektu u glavnom gradu neće biti priznati ostvareni rezultati. Ni na našem najvećem stadionu, ali ni na stazi na Vojnoj akademiji“, rekao je Branković i dodao:

„Na oba objekta je 2009. izlivena ‘mondo’ podloga zbog Univerzijade. To je zahtjev velikih atletskih takmičenja, da objekat na kom se održavaju i gde se sportisti zagrevaju, ima istu vrstu staze. Mondo je takmičarska pista koja se stavlja obično tamo gdje će biti veliko nadmetanje. Na njoj se, jer je tvrda, postižu bolji rezultati.“

Međutim, kako kaže Branković, nije zdrava za treniranje, stradaju pokosnice, zglobovi, tetive.

„Izvođač radova daje dve godine. Sve ima svoj vek upotrebe. Ali to je nešto drugo kada je u pitanju gubljenje sertifikata. Moraju da se ispune drugi kriterijumi da bi se on dobio. Tako ga staza u Košutnjaku nikada nije ni imala, služila je od početka samo za trening. Partizan je svoju izgubio još kada je Tito umro. Bez licence se ostaje kada podloga vidljivo propadne, izliže se, ukažu se pukotine, linije se ne vide“, kaže Branković.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube