Naslovna Sport MARIN POTVRDIO Zvezda završila još 2 transfera, Late Lat i dalje aktuelan...

MARIN POTVRDIO Zvezda završila još 2 transfera, Late Lat i dalje aktuelan (FOTO)

0

Tehnički direktor Crvene zvezde Marko Marin gostovao je u jutarnjem programu gdje je govorio o aktuelnostima u tom timu.

jeku su pripreme pred početak nove sezone, pa je razgovor počeo od toga.

– Mnogo sam zadovoljan i prvim dijelom priprema. Mislim da smo odlično odradili utakmice, da smo se dobro pripremili za početak sezone. Ulazimo u zadnju nedjelju, imamo još dvije prijateljske utakmice – izjavio je Marin.

U novoj sezoni će crveno-bijele predvoditi novi trener – Barak Bahar,

– Dosta toga je donio. Bitno je da je u ekipi dobra atmosfera, da su igrači srećni, da vole da dođu na trening i hoće da napreduju. Taj miks Barak Bahar ima. Odlično su radili, pogotovo u prvoj nedjelji na fizičkoj spremi. U drugom dijelu je akcenat bio na taktičkom, sa jakim protivnicima. Tu smo brzo vidjeli neku ideju koju smo imali sa tim da dovedemo Bahara i sa transferima. Da je on to tako brzo uklopio i unio u tim, to je impresivno – ističe Marin i dodaje:

Barak Bahar
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

“Naravno. Novi trener ima svoju ideju. Mi smo birali trenera koji ima viziju koju želimo da vidimo na terenu. Na taktici je radio sa ekipom. Malo smo promijenili stil. Vidjelo se na utakmicama da je to brže, modernije… Nadam se da ćemo tako nastaviti.”

Potvrdio je da je Uroš Kabić pred dolaskom u Ljutice Bogdana, kao i da nije isključeno da tim putem ipak krene i napadač Atalante Emanuel Late Lat.

– Zvezda uvijek želi najtalentovanije mlade igrače u svojim redovima. Smatram da je jedan od njih, da je dobar igrač i da bi mogao nešto da donese. Blizu smo transfera, još nije gotov. Nadam se da ćemo završiti to, ali to nema veze sa Late Latom. On je igrač koji može igrati na više pozicija u različitim sistemima – rekao je Marin i poručio da Kabića očekuje u narednim danima u klubu.

Potom je pojasnio situaciju sa Late Latom.

– Vidjećemo narednih dana i nedjelja. Nije do igrača i nas. To je do agenata i Atalante, mi ne možemo da utičemo na to. Pratili smo igrača, bili u pregovorima. I dalje je aktuelno, vidjećemo da li će se realizovati. Mislim da bi on mnogo dao ekipi. On je igrač koji je eksplodirao u zadnjoj godini, koji je na piku svoje karijere. To smo gledali u zadnjih godinu dana, da dovodimo igrače koji su krenuli da igraju dobro i da taj put nastave sa nama u Zvezdi – smatra Marin, koji ne kaže da je tu kraj sa pojačanjima:

“Mi smo spremni na sve. Skautirali smo, radili dosta. Imamo listu svoju. Pričamo i sa trenerom koji poznaje ekipu bolje. Dobio je dobru ekipu sa dobrim transferima. Zadovoljan je i srećan sa igračima koji su tu. Vidjećemo kako da dodamo detalje, da bude baš ono kako i on i mi želimo ekipu za Ligu šampiona.”

Šta se dešava sa Milošem Degenekom?

Miloš Degenek
FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

– Miloš je već prošle godine bio želja Bahara u Haifi. Već u prvom-drugom razgovoru me je pitao ‘Šta je sa Milošem? Zašto ne razmišljate o njemu?‘. Miloš je navijač Crvene zvezde, bio je uspješan ovdje, igrao Ligu šampiona. Juče smo se dogovorili sa klubom, treba još neke detalje sa Milošem da riješimo. Trebalo bi u naredna dva-tri dana da ga vidimo u Beogradu – najavio je Marin.

Govorio je i o odlascima, a u toj grupi je Strahinja Eraković koji će put Zenita.

– Otputovao je tamo, treba da potpiše ugovor i onda da se realizuje – potvrdio je Marin.

Njegovo mjesto bi mogao da zauzme Stefan Leković.

– Mnogo talentovan mlad igrač, na koga računamo. Sa transferom Erakovića mu se otvara mjesto. Već je prošle godine napredovao dosta sa utakmicama za prvi tim. On je za mene pravi štoper kakav se traži u Evropi. Na njemu je da se nametne treneru – zaključio je Marin, prenosi B92.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube