Naslovna Izdvajamo MARKO MILAČIĆ donirao poslaničku platu za izgradnju nove crkve u BRATUNCU

MARKO MILAČIĆ donirao poslaničku platu za izgradnju nove crkve u BRATUNCU

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić posjetio je Opštinu Bratunac u kojoj je nedavno srušena Crkva i uručio svoju poslaničku platu za izgradnju nove crkve u toj Opštini.

Milačić je poručio da je većina naroda Crne Gore razumije patnje ovdašnjeg naroda i da šalje poruku ljubavi i solidarnosti.

– Većinska slobodna Crna Gora je uz vas. Moja želja je bila da kroz poslaničku platu, koja se daje iz budzeta Crne Gore, na toj institucionalnoj ravni pošaljemo poruku ljubavi i solidarnosti. Želja nam je da što prije dođe do izgradnje novog hrama i da se na taj način pošalje poruka o vaskrsenj – izjavio je Milačić nakon razgovora sa načelnikom opštine Srđanom Rankićem.

Nakon nedavnog rušenja pravoslavnog hrama u Konjević Polju, on je ukazao na potrebu da se što prije izgradi novi hram, koji će biti simbol ljubavi i pomirenja.

– To treba da isijava kroz izgradnju novog hrama. Ovo je primjer da kad nam je bilo najteže sakupljamo snagu i ljubav postajući još homogeniji – poručio je Milačić, uvjeren da će ta poruka velike ljubavi doći do svakog mjesta gdje živi naš narod – dodao je on.

Milačić je na kraju razgovora predočio načelniku Rankiću da se može očekivati da će se pred crnogorskim parlamentarcima uskoro naći tzv. rezolucija o Srebrenici.

U vezi sa tim on je poručio da se Prava Crna Gora protivi davanju podrške rezoluciji.

– Na taj način se šalje propagandna slika što je tužno, jer se uopšte ne govori o hiljadama stradalih Srba iz ovog kraja. Puna istina i pomirenje nemaju alternativu – zaključio je Milačić, ističući da je jako pogrešno rangirati zločine i slati iskrivljenu sliku o svemu što se dešavalo.