Naslovna Izdvajamo Maske su pale: Udar na Srpsku i Srbiju preko Srebrenice i smjene...

Maske su pale: Udar na Srpsku i Srbiju preko Srebrenice i smjene Leposavića

0

piše: Dražen Živković, glavni i odgovorni urednik TV PRVA i osnivač portala BORBA

Maske su definitivno pale. Istina je u Skupštini Crne Gore ogoljena do poslednjeg glasa i više niko ne može da se skriva iza skupštinskog mikrofona. Svaki poslanik je glasanjem za Rezoluciju o Srebrenici i smjenu ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića pokazao svoje pravo lice. Sada je jasno i zašto se čekalo da u istom danu Srbi, kao isporuku, u paketu dobiju i Srebrenicu i smjenu Leposavića.

Pa, da krenem redom, mada i na početku i na kraju obje priče stoji premijer Zdravko Krivokapić, kao puki izvršilac naloga sa strane.

I pticama na granama je sada jasno da je Krivokapić podmetnuto kukavičije jaje koji je za cilj imao da izigra i prevari narodnu volju od 30. avgusta. Svaki potez koji je vukao od izborne pobjede do danas njemu nije bio od koristi, ali je bio na srpsku štetu. Providno, iz aviona se vidjelo, da konce ne vuče Krivokapić, već da je on samo marioneta u rukama drugih.

Usvajanjem Rezolucije o Srebrenici, gle čuda, glasovima Milovog DPS-a, Aleksinih Demokrata, Dritanovom UROM, potpomognutim SD-om, SDP-om i manjinama, napravljena je nova platforma za buduću koalicionu Vladu. I laicima je jasno da je Srebrenica samo probni balon za ono što se odavno šuška u političkim kuloarima. Glasanjem da je u Srebrenici bio genocid, a odbijanjem da se makar zločinima proglase genocidi nad srpskim narodom, nova parlamentarna većina uradila je dvije stvari. Ovim pokušavaju staviti omču oko vrata Republici Srpskoj, ali i Srbiji i njenom rukovodstvu i predsjedniku Aleksandru Vučiću.

Ako se pitate, a malo je onih koji se to pitaju, šta je zajedničko za Rezoluciju o Srebrenici sa Srpskom i Srbijom i Vučićem, odgovor je više nego prost. Sada će, kada je Crna Gora, to jeste nova parlamentarna većina sklepana za ovu namjenu, međunarodni faktor tražiti da i Srbija usvoji istu Rezoluciju, koja automatski podriva temelj Republike Srpske, kao genocidne tvorevine, što je podvala srpskom narodu i kolektivna politička omča oko njegovog vrata. Tražiće sada međunarodni faktor da i ostale zemlje okruženja donesu istu Rezoluciju, kako bi se izvršio pritisak na Srpsku, Srbiju i Vučića, a sve u susret izborima i u Srpskoj i u Srbiji. Pritisak, koji za cilj ima uništenje Republike Srpske i poniženje Srbije, ali i politički udar na Vučića.

Samo slijepi kod očiju ne vide ovaj providan i jeftin scenario koji je loše režiran, a glumci su najlošija karika u cijelom projektu.

Krivokapić, Đukanović, Bečić i ostali koji su podržali ovu Rezoluciju, saučesnici su u pokušaju uništavanja Republike Srpske i Srbije i čin izglasavanja Rezolucije koja ne smije da osudi zločine nad Srbima, je podvala i srpskom, ali i crnogorskom narodu. I zamislite, pomenutom Rezolucijom o Srebrenici se “zabranjuje javno negiranje postojanja ili umanjenje genocida u Srebrenici”, čime se zabranjuje sloboda govora i mišljenja, što je Ustavom zagarantovano!

Jer, da nije u pitanju opasan projekt usmjeren protiv Srpske i Srbije, zašto nije usvojen amandman da se osude zločini na srpskim življem i zašto se zabranjuje sliboda govora i mišljenja, nego mora na silu da nam se svima nametne njihovo mišljenje kao kolektivno mišljenje!

Smjena Leposavića, sada je jasno, samo zato što je Srbin, u paketu sa Srebrenicom, izvođačima ovim prljavih političkih poslova, treba da posluži kao prinošenje još jedne srpske žrtve na giljotinu koja je pripremljena Srpskoj i Srbiji. Leposavić treba da bude pokazna vježba kako će proći svi Srbi koji misle svojom glavom.

Podvala treba da bude potpuna, u režiji Krivokapića, koji je predstavljen kao čovjek Crkve, kako bi se stekao utisak da i Crkva stoji iza ove Rezolucije i iza smjene Leposavića, koji je dugi niz godina bio pravni zastupnik Mitropolije crnogorsko primorske Srpske pravoslavne crkve.

Zato, sada je najveća odgovornost upravo na Crkvi, da se konačno izjasni i oglasi Mitropolit Joanikije i saopšti narodu da li Crkva stoji iza “vjernika” Krivokapića poslije izglasavanja Rezolucije o Srebrenici i smjene Leposavića, a što je premijer zdušno podržao. Da li je Srebrenica genocid i da li je srpski narod genocidni narod? Da li je nepotpisivanje Temeljnog ugovora od strane Krivokapića dio paketa sa Srebrenicom i smjenom Leposavića da se do kraja unizi i Crkva?

Ako Crkva i ovo prećuti, bojimo se da će javnosti biti poslata poruka-ćutanje je znak odobravanja!