Naslovna Najnovije Medicinare šalju na obuku nakon što im je ispala beba

Medicinare šalju na obuku nakon što im je ispala beba

0

Nakon što je u Univerzitetskoj bolnici Foča tokom porođaja medicinskom radniku navodno beba ispala na pod, jedna od mjera koja je predložena jeste da svi zaposleni na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo te u Ginekološko-akušerskoj ambulanti idu na ponovnu obuku.

Potvrđeno je to za „Nezavisne novine“ iz ove zdravstvene ustanove, odakle je prošle sedmice stigla šokantna informacija, koja je zgrozila bh. javnost i upalila alarme za uzbunu.

Naime, policija provjerava navode prijave koja se odnosi na nesavjesno pružanje ljekarske pomoći u Univerzitetskoj bolnici Foča, gdje je novorođenče zadobilo povrede glave.

Beba je, kako nam je juče potvrđeno iz trebinjskog tužilaštva, još u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), a iz fočanske bolnice, pozivajući se na informacije koje dobijaju od kolega, kažu da je njeno zdravstveno stanje dobro.

„Univerzitetska bolnica Foča je u toku prošle sedmice Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dostavila iscrpan izvještaj sa svim podacima i postupcima provedenim u vezi sa nenamjernim neželjenim događajem tokom kojeg je došlo do povređivanja novorođenčeta“, rekli su za „Nezavisne novine“ iz ove zdravstvene ustanove.

Dodaju da su proveli sve neophodne radnje koje se tiču uzimanja potrebnih podataka sa izjavama neposrednih učesnika događaja, od strane rukovodstva Ustanove.

„Stručni kolegijum je takođe upoznat sa neželjenim događajem, zatim je Etički odbor Univerzitetske bolnice Foča sproveo sve neophodne procedure koje se tiču dešavanja u vezi sa događajem tokom kojeg je došlo do nenamjernog povređivanja bebe prilikom porođaja“, rekli su iz Univerzitetske bolnice Foča.

Tvrde da su sve dobijene informacije proslijeđene resornom ministarstvu, sa predloženim mjerama radi unapređenja postojećih protokola i procedura, sa pojačanom opreznošću prilikom njihovih izvođenja.

(Nezavisne Foto: Arhiva)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: