20.7 C
Banja Luka

Mediji: Rusi pogodili francusku Legiju stranaca

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

„Prema izvještajima naših drugova, pogođena je ‘lokacija’ gdje su se nalazili ukrajinski artiljerci i, najvjerovatnije, Francuzi koji su dovezli samohodne haubice ‘CAЕSAR’ u pomoć Banderovcima“, naveo je sagovornik agencije.

Kopredsjednik Koordinacionog savjeta za integraciju novih regiona Javne komore Vladimir Rogov rekao je u ponedjeljak za RIA Novosti da su Oružane snage Ukrajine predale novu seriju francuskih haubica Cezar namijenjenih za granatiranje Zaporoške oblasti.

Lebedev je dodao da je trećina Slavjanska blokirana od strane vojske, a vrši se masovna provjera dokumenata i pametnih telefona svih na ulici. Prema neprovjerenim izvještajima, iz Pavlograda su stigla i neka kola hitne pomoći.

Podsjetimo, prvih 100 boraca francuske Legije stranaca prebačeno je u Slavjansk, u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Kako se navodi, predstavnici 3. pješadijskog puka francuske Legije stranaca stigli su u četvrtak na lokaciju 54. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Slavjansku.

Sredinom januara, ruske trupe su uništile privremenu tačku razmještanja stranih plaćenika, od kojih su većina bili Francuzi, u Harkovu. Prema podacima Ministarstva odbrane, vojska je uspjela da eliminiše više od 60 militanata.

„Francuski plaćenici su legitimna i prioritetna meta naše vojske, ako francuski predsjednik Еmanuel Makron planira da zamijeni kolosalne gubitke ukrajinskih militanata francuskom vojskom, on će na kraju pasti u rupu koju toliko pokušava da iskopa za Rusiju“, rekao je Šeremet za RIA Novosti.

Prema njegovim riječima, vreme je da francuski narod ocijeni nepromišljenu Makronovu politiku.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here