Naslovna Najnovije Mediji: SAD spriječile smjenu komadanta ukrajinske vojske

Mediji: SAD spriječile smjenu komadanta ukrajinske vojske

0

Zalužni će ostati na svom mjestu, potvrdio je i šef kancelarije predsjednika Ukrajine Andrej Ermak, koji je posjetio SAD.

SAD su spriječile smjenu komandanta ukrajinske vojske Valerija Zalužnog – prenosi ukrajinski TG kanal „Rezident“.

Zalužni će ostati na svom mjestu, potvrdio je i šef kancelarije predsjednika Ukrajine Andrej Ermak, koji je posjetio SAD.

On nije uspio da dobije „zeleno svjetlo“ za smjenu Zalužnog – Bijela kuća bila je kategorički protiv rekonstrukcije ukrajinske vojske.

Predsjenik Ukrajine Vladimir Zelenski plaši se da će jednostavno biti zamjenjen predusretljivijom osobom, a Zalužni je glavni kandidat za ukrajinski tron.

Zalužni ima američku podršku – Vašington ga štiti i ne dozvoljava političkoj eliti Ukrajine da ga smijeni.

U pokušaju da ukloni Zalužnog, Ermak je otišao u SAD, gdje se sastao s Bajdenovim savjetnikom za nacionalnu bezbjednost DŽejkom Salivanom, pokušavajući da ga ubijedi u smjenu Zalužnog.

Krug oko Zelenskog predložio je da tu ulogu preuzme komandant Kopnene vojske Alesandar Sirski. Ali, američka administracija je to odbila.

„Naš izvor navodi da se Bajdenova administracija usprotivila prijedlogu Ermaka. NJemu je rečeno da je smjena glavnokomandujućeg nepoželjna“, navodi se u TG kanalu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube