Naslovna Region Medojević: Nova Vlada je kriva za sukobe na Cetinju, samo je istrajnost...

Medojević: Nova Vlada je kriva za sukobe na Cetinju, samo je istrajnost patrijarha Porfirija dovela do održavanja ustoličenja

Predsjednik Pokreta za promjene, jedan od lidera Demokratskog fronta i doskorašnji poslanik u Skupštini Nebojša Medojević komentarisao je večeras ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju rekavši da je nova Vlada Crne Gore odgovorna za sukobe koji su se odigrali na Cetinju, i da je samo istrajnost patrijarha Porfirija dovela do toga da se održi ustoličenje.

“Došli smo su situaciju da je aktuelna Vlada Crne Gore odgovorna za dešavanja na Cetinju. Očigledno je da je bio dogovor Mila Đukanovića i bezbjednosnog sektora da se donose tu gume, da se prave barikade i uzurpura ustoličenje i poziva javnost za sukobe”, rekao je Medojević u emisiji Hit Tvit TV Pink.

Gosti emisije Hit Tvit su Aleksandar Martinović iz SNS, jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević iz Pokreta za promene i predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Globalna država u Crnoj Gori je svoje pipke imala i u crkvi, posle pobjede 30. avgusta i upravo ti djelovi crkve sa predstavnicima duboke države su formirali vladu Zdravka Krivokapića, objašnjava Medojević.

On je istakao da su patrijarh Porfirije i mitropolit Joanikije trebalo da budu obaviješteni da na Cetinju nije bilo bezbjednosnih mogućnosti da se ustoličenje održi.

“Za to je bio zadužen bivši direktor policije Veselin Veljović koji je danima urgirao da policijski pripadnici napuste policiju i pređu na stranu Mila Đukanovića. Oni su već bili pripremljeni da ustoličenja neće biti. Đukanović je danima govorio da ustoličenja neće biti a to mu je garantovao Abazović i aktuelni premijer”, rekao je on.

“Krivokapić jednostavno nije znao šta da radi. Direktor policije je odbio naređene Vlade da obezbijedi ustoličenje mitropolita. Jedini koji je to spriječio bio je patrijarh koji je na višesatno ubjeđivanje Abazovića i drugih odbio da ne ode na ustoličenje. To je potom postalo pitanje bezbjednosti patrijarha SPC koji je odlučio da ide”, dodao je Medojević.

Onda je nastao haos u studiju jer je Martinović Čanku rekao da treba da ga bude sramota što je bio u kafani na Cetinju, dodajući da su Đukanovićevi jurišnici željeli da zapale Cetinjski manastir, pa su zvali NATO pakt upomoć kad im to nije pošlo za rukom.

Čanak je kazao Martinoviću da je lažov i “radikalska gnjida”.

– Pozivali ste te “komite” da jurišaju na manastir, a vi i Milo Đukanović ste sjedeli u kafani – ponovio je Martinović.

Od tog trenutka Čanak nije dozvoljavao Martinoviću da govori stalno ponavljajući “Lažeš, lažeš, lažeš, stalno lažeš”.