Naslovna Izdvajamo MEDVED UPOZORIO ZAPAD! P O S E J D O N JE...

MEDVED UPOZORIO ZAPAD! P O S E J D O N JE SPREMAN! „Molite se…“

0

Oružane snage Ruske Federacije ne samo da odbijaju „kontraofanzivu“, već sprječavaju svjetski sukob, jer bi Moskva u slučaju zauzimanja dijela ruske teritorije bila prinuđena da upotrijebi nuklearno oružje, izjavio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev, čestitajući Dan Ratne mornarice.

„Naše oružane snage, odbijajući kontraofanzivu kolektivnog neprijatelja, štite građane Rusije i našu zemlju. To je očigledno svim pristojnim ljudima. Ali osim toga, one sprječavaju svjetski sukob. Uostalom, ako zamislimo da je ofanziva Ukrobanderovaca uz podršku NATO-a bila uspješna i da su oni zauzeli dio naše zemlje, onda bismo morali da, na osnovu pravila ukaza predsjednika Rusije od 2. juna, upotrebimo nuklearno oružje“, napisao je Medvedev na Telegramu.

Bivši ruski predsjednik je istakao da „drugog izlaza jednostavno nema“.

„Zato, naši neprijatelji treba da se mole za naše vojnike, jer oni ne dozvoljavaju da se svjetska nuklearna vatra rasplamsa“, dodao je zamjenik šefa ruskog Savjeta bezbjednosti.

Medvedev je dodao da se supertorpedo „posejdon“ pridružuje čestitkama i preporučuje da se neprijatelji Rusije mole za zdravlje svih ruskih mornara.

„Posejdon“ – „najmoćnije Putinovo oružje“

Posljednjih godina se dosta govori o novom ruskom oružju – ogromnom torpedu „posejdon“, koji bi atomskom eksplozijom mogao da razori lučku i drugu infrastrukturu, pa i cijele priobalne gradove.

Kapetan bojnog broda u penziji Igor Kurdin naveo je ranije da je taj torpedo logičan razvoj onoga na čemu se radilo još u vrijeme SSSR-a. Objašnjava da je postojao projekat razvoja torpeda koji bi detonirao nuklearnu bojevu glavu u blizini kopna, s idejom da pokrene cunami koji bi uništio sve na obali.

Podsjetimo, Rusija je proizvela prvi set nuklearnih supertorpeda „posejdon“, izvijestio je TASS i dodao da će ovi projektili biti raspoređeni na nuklearnoj podmornici „Belgorod“.

Agencija je otkrila i da su uspješno završena odvojena ispitivanja „posejdonovih“ glavnih komponenti, a između ostalog i nuklearnog reaktora koji će torpedu dati sopstveni izvor energije i omogućiti mu neograničen domet.

Riječ je, kako su mediji ranije pisali, o „najmoćnijem Putinovom oružju“ koje nema nijedna druga mornarica. To su zapravo džinovski podvodni dronovi, odnosno plovila bez posade koja mogu da nose nuklearne bojeve glave, ali i konvencionalni eksploziv.

(rt balkan)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube