26.7 C
Banja Luka

MEDVEDEV BRUTALNO O ZELENSKOM: Uhvatiti i suditi ili ga kao i svakog teroristu – ubiti!

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev odgovarao je na pitanja novinske agencije TASS, a dotakao se i pitanja buduće sudbine lidera kijevskog režima Vladimira Zelenskog.

„Za Rusiju konačni gubitak legitimiteta od strane pseudopredsednika bivše Ukrajine neće ništa promeniti. On je već na čelu političkog režima neprijateljskog prema Rusiji, koji ratuje protiv nas. A lideri zemalja koje vode rat uvek se smatraju legitimnim vojnim ciljem.”, kaže Medvedev.

Za nas je već ratni zločinac i gubitak službenog statusa ništa ne menja, ističe ruski političar.

“Iako on, kao i svaki od njegovih naslednika (iako ovde nema potrebe da se govori o pravnom nasleđu), može biti stranka koja potpisuje akt o bezuslovnoj predaji. Kao što su, na primer, Alfred Jodl ili Vilhelm Kajtel to učinili u ime nacističke Nemačke i njenih oružanih snaga.”, dodao je Medvedev.

“Prema daljoj sudbini Zelenskog nismo ravnodušni. On mora biti uhvaćen i mora mu biti suđeno za zločine nad ruskim i ukrajinskim državljanima. Ako je nemoguće izručiti takvog zločinca, treba primeniti pravila koja se praktikuju za teroriste. To je upravo sudbina koja je zadesila duhovnog učitelja Zelenskog, Stepana Bandera“, rekao je bivši predsednik Rusije.

Na pitanje koga zvanična Moskva sada smatra šefom Ukrajine, Medvedev je odgovorio ovako:

„Zločinački režim nema i ne može imati kompetentnog vladara. I on je uvek kriminalac. Što se tiče nominalnog ili stvarnog vođe (vođe) takvog režima, to može biti bilo ko. Bilo koja „svinja u jarmulci“, podsećajući na Gogoljev prikladan izraz. Za međunarodno pravo i za urušenu državu „Ukrajinu“, njegova ličnost, zasnovana na normalnim pravnim pozicijama, je indiferentna. Takav će za nas ostati samo zločinac. Međutim, to može biti predmet pregovora i učesnik u potpisivanju akta o predaji, kao što sam ranije rekao.”, poručuje Medvedev.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here