Naslovna Najnovije Medvedev: Svijet je bolestan i na pragu novog svjetskog rata

Medvedev: Svijet je bolestan i na pragu novog svjetskog rata

0

Zamjenik predsjednika Savjeta za bezbjednost Rusije Dmitrij Medvedev ocijenio je danas da je svijet „bolestan“ i vjerovatno na pragu novog svjetskog rata, ali da se to može izbjeći.

„Svijet je bolestan. I sasvim je vjerovatno da je na pragu novog svjetskog rata. Da li je to neizbežno? Ne, nije“, rekao je Medvedev tokom razgovora sa učesnicima obrazovnog maratona „Znanje“, navodi RIA Novosti, prenosi Tanjug.

Dodao je da svetski rat može biti izbjegnut, ali da neće da pravi prognoze, jer su one, kako je ocijenio, „nezahvalan posao“.

Medvedev je rekao da potencijalni protivnici ne bi trebalo da potcjenjuju Rusiju kada je riječ o upotrebi nuklearnog oružja, podsjećajući da, prema osnovama državne politike u oblasti nuklearnog odvraćanja, nuklearno oružje može biti upotrebljeno u slučaju da se agresija na Rusiju izvrši upotrebom drugih vrsta naoružanja, koje ugrožavaju samo postojanje države.

„Zato sve te priče da ‘Rusi to nikada neće učiniti’ ili obrnuto, ‘Rusi nas sve vrijeme plaše upotrebom nuklearnog oružja’ – ne vrijede ništa“, rekao je Medvedev.

Dodao je da, „ako imate neku vrstu oružja u rukama… morate biti spremni u određenoj situaciji na to da vam ruka neće zadrhtati da ga upotrebite“.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube