29.7 C
Banja Luka

Medvedev: Vijekova niko nije uspio da nas potčini! Ni sada to neće uspjeti

Niko nikada nije uspio da potčini Rusiju svojoj volji, niti to može i sada, zemlja je uspjela da izdrži kolosalan pritisak , izjavio je predsjednik ruske partije Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev.

– Mora se priznati da su naši protivnici slabo naučili lekcije hiljadugodišnje istorije. Sada zaista priznaju svoju nemoć i trpe poraz. To ne iznenađuje. Tim prije što tokom vijekova niko nije uspio da nas potčini svojoj volji. Ni sada to neće uspjeti. Uspjeli smo da izdržimo pod kolosalnim pritiskom. Odgovor na dejstva naših protivnika bila je otpornost i jedinstvo ruskog društva – istakao je Medvedev na kongresu partije.

Prema njegovom mišljenju, Rusija neće nikome dozvoliti da diktira pravila koja su u suprotnosti sa njenim načinom života i tradicijama.

– Nećemo nikome dozvoliti da nam usađuje tuđe ideje, diktira pravila koja su u suprotnosti sa našim načinom života, našim tradicijama, podržava ksenofobiju i ekstremizam, sprovodi destruktivne aktivnosti za sredstva i po nalogu naših neprijatelja – naglasio je Medvedev, a prenosi Sputnjik.

Medvedev je dodao da se tokom specijalne vojne operacije Rusija bori protiv opasnog, krajnje ciničnog i okrutnog neprijatelja, za koga su ne samo norme međunarodnog prava, već i moral i princip dobrosusjedstva samo prazne fraze.

On je istakao da će Rusija odniheti opštenarodnu pobjedu tokom specijalne vojne operacije.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here