Naslovna Najnovije Milan Miličević: Ova vlast čini zločin prema sopstvenom narodu

Milan Miličević: Ova vlast čini zločin prema sopstvenom narodu

0

Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević je gostujući na N1 u jutarnjem programu oštro kritikovao (ne)rad vlasti na svim nivoima po pitanju eskalacije pandemije  i izrazio zabrinutost zbog kašnjenja vakcina, smatrajući da je ovakav odnos “zločin prema sopstvenom narodu za koji neko mora odgovarati.”

Miličević smatra da je jedan od glavnih problema “kašnjenje vakcinacije i neusaglašenost i neujednačenost mjera na teritoriji cijele BiH. One se donose ad hoc i postavlja se pitanje smisla različitih mjera po opštinama, kantonima i entitetima.”  Kao takve one čak pogoduju širenju virusa, jer oštrije mjere u jednom dijelu BiH  stvaraju situaciju da ljudi idu pojačano u ona područja gdje su blaže mjere, smatra Miličević.

Miličević je rekao da nam za uspješnu borbu protiv novog talasa virusa treba kvalitetnija koordinacija svih mjera, odnosno sistematičan rad na 4 polja, kako je istakao, “masovnom testiranju, masovnoj vakcinaciji, stručnim mjerama na osnovu prva dva i organizovanoj kontroli provođenja  mjera. Mi trenutno nemamo nijedno!”

“Ovakav odnos vlasti prema opasnosti zbog pojačane zaraze je zločin prema sopstvenom narodu, smatra Miličević, za koji neko mora da odgovara.”

VIDEO N1

ISTOK

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: