Naslovna Republika Srpska Milan Radović: Izašao sam iz DNS-a dok je ta stranka bila na...

Milan Radović: Izašao sam iz DNS-a dok je ta stranka bila na vlasti

Izbori su vremenski prilično daleko, ali godina brzo prođe. U Banjoj Luci su nedavno održani protesti i mi smo time željeli da vidimo kako reaguju članovi stranke na naš poziv. Niko nije pozvan da dođe. To je bila provjera članstva i infrastrukture. Nismo platili autobuse, sendviče, pečenje ili ćevape da bismo okupili ljude.

Ovo u razgovoru za Oslobođenje kaže zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke i predsjednik Gradskog odbora SDS-a Banja Luka Milan Radović, koji je ujedno i poslanik ove stranke u Narodnoj skupštini RS-a. Radović ističe da se SDS u posljednje vrijeme dosta “bavio samim sobom”. Raspušteni su određeni odbori, imenovana su povjereništva. U Banjoj Luci je prošle godine SDS imao rezultat koji je, kako kaže Radović, neprihvatljiv za stranku.

DA LI JE U AFERI KISEONIK PREMALO ČINJENICA, A PREVIŠE POLITIKE?

– Nisam te struke, ali jasno je da je situacija prilično konfuzna. U papirima ne stoji da se radi o medicinskom kiseoniku, a sve ostalo je stvar istražnih organa. Vlast se, naravno, brani.

ZLI JEZICI

Vidjećemo šta će reći struka, mada su i tu oprečna mišljenja. Nije dobro što je vlast podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića. To baca sjenu na cijelu priču o kiseoniku. Nadležni organi treba da utvrde istinu.

DA LI SU DNS I SPS TEG NA NOGAMA OPOZICIJE PRED OPŠTE IZBORE S OBZIROM NA TO DA SU BILI DIO VLASTI?

Nije dobro što je vlast podnijela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, to baca sjenu na cijelu priču o kiseoniku. Čekamo nadležne institucije

– DNS je podržao Stanivukovića na lokalnim izborima prošle godine. Podržali su i Ljubišu Petrovića u Bijeljini. Ne možemo uticati na to da li ih podržavaju svi koji podržavaju opoziciju. SPS je tek nedavno objavio svoju odluku da se prikloni opoziciji. Oni su bili između vlasti i opozicije i vjerovatno je to određene ljude u opoziciji stavilo u neku nedoumicu. Ne znam kakva je infrastruktura SPS-a, ali su imali tri odbornika u Skupštini grada Banja Luka. Da li je to dovoljno opoziciji? Tek treba da vidimo. Da bi se napravio opozicioni blok, treba napraviti određeni sporazum. Da vidimo ko gdje stoji.