Naslovna Politika Miličević nakon sastanka sa poslanicima SDS: Ne želimo da predsjednik Srpske bude...

Miličević nakon sastanka sa poslanicima SDS: Ne želimo da predsjednik Srpske bude smijenjen na bilo koji način osim na izborima

0

Nisam očekivao od jednog diplomate svjetskog ranga, koji dolazi iz jedne ozbiljne zemlje, da priča neistine i laži o tome da je lider Srpske demokratske stranke imao bilo kakve kontakte i razgovore sa njim.

To je izjavio Milan Miličević, predsjednik SDS, osvrćući se na izjave Kristijana Šmita koji tvrdi da je opozicija od njega tražila da ukloni Milorada Dodika iz političkog života.

– Nemam pravo da se obraćam u ime opozicije, ali za sebe lično i za Srpsku demokratsku stranku sigurno znam da nismo imali nikakvu vrstu komunikacije s njim na ovu temu niti na bilo koje druge teme. Gospodin Šmit nije legitiman i nije legitimno izabrani visoki predstavnik, kako se predstavlja čitavo vrijeme – rekao je Miličević, nakon sastanaka sa članovima Kluba poslanika SDS u NSRS i članovima v.d. Predsjedništva SDS.

Sastanak poslanika SDS
FOTO: SDS

Zbog toga, ističe Miličević, nisu ni prihvatili poziv na sastanak sa Šmitom koji je bio planiran u Banjaluci.

-Zašto je uopšte takva izjava data? Zašto gospodin Šmit ima potrebu da sada optuži, recimo, mene kao lidera Srpske demokratske stranke da sam tražio od njega ovo ili ono. Dakle, niti sam tražio, niti imam namjeru tražiti bilo šta od nekoga ko nije legitiman da bilo šta provodi. SDS vodi jednu konzistentnu politiku čitavo vrijeme svih ovih godina. Kao što je to bio stav Srpske demokratske stranke kada je tadašnji visoki predstavnik smijenio gospodina Poplašena, što apsolutno nismo podržali, a u čemu su učestovali ovi koji su sada na vlasti u Republici Srpskoj. Tako i danas razmišljamo –  istakao je Miličević.

Kaže da nema potrebe da odobrava bilo kakvo nametanje, bilo kakvih zakona, bilo kakvih odluka nelegitimnog visokog predstavnika, niti ih priželjkuje.

– Niti želimo da predsjednik Republike Srpske bude smijenjen na bilo koji drugi način, nego na izborima voljom naroda. Mi se za to i spremamo, i za to i postojimo, i za to i danas imamo sastanak v.d. Predsjedništva i Kluba poslanika Srpske demokratske stranke. Svaki minut našeg djelovanje je u pravcu da preuzmemo odgovornost za Republiku Srpsku. Ne za to što lično imamo nešto protiv nekoga ko se danas naziva predsjednik Republike Srpske, nego zato što je Srpska danas ovakva kakva jeste, zato što nalazi se u teškoj ekonomskoj situaciji, zato što vlada partokratija, zato što ne možete ništo učiti bez crvene knjižice, zato što su intelektualci potpuno poniženi, zato što je negativan prirodni priraštaj, zato što je demografska slika katastrofalna, zato što ljudi sve teže žive. Za sve to su odgovorni, oni koji danas vode vlast. Dakle, to je princip djelovanja Srpske demokratske stranke – naglasio je Miličević.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube