15.7 C
Banja Luka

Miličević: Puna podrška Srbima na Kosovu i Metohiji

U svoje ime i u ime Srpske demokratske stranke upućujem punu podršku mučeničkom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, koji trpi teror nelegitimnih struktura nelegalne takozvane države Kosovo, kaže Milan Miličević, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Uvjeren sam da do jučerašnjih nemilih događaja ne bi došlo, da ih nisu izazvale Kurtijeve naoružane grupe koje maltretiraju srpski narod mjesecima od nelegitimnih izbora, poslije kojih su Srbima na sjeveru Kosova i Metohije koji su ih bojkotovali nedemokratski nametnute lokalne vlasti koje nemaju ni 1% učešća u biračkom tijelu.

To je činjenica koje je čak svjesna i međunarodna zajednica, a uprkos konstataciji francuskog predsjednika Makrona da su za krizu na Kosovu i Metohiji odgovorni Kurti i albanski politički predstavnici, velike sile ne preduzimaju ništa da se zaustavi teror koji trpi srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini, nad kojom obavezu imaju Ujedinjene Nacije u skladu sa rezolucijom 1244.

Istovremeno svjetski mediji ignorišu patnje Srba sa Kosova i Metohije. Ćutali su i predstavnici međunarodne zajednice i svjetski mediji, dok su albanski ekstremisti pucali na srpsku djecu sa badnjacima u rukama, a danas žure da osude Srbe za situaciju koju nisu izazvali, već trpe, mjesecima i godinama.

Mir treba da bude prioritet, ali ukoliko Srbi treba da nestanu sa svojih ognjišta i kućnih pragova, da li će oni iz međunarodne zajednice koji su preuzeli mandat da čuvaju mir, biti saučesnici u novom pogromu i progonu Srba sa Kosova i Metohije?

Od međunarodne zajednice očekujem da poštuje rezolucije Ujedinjenih Nacija i mirovne sporazume, da preuzmu odgovornost za krhki mir na Kosovu i Metohiji, što im je i obaveza, te da zaustave samovolju i teror Albanaca nad Srbima.

Naše misli i molitve su uz srpski narod na Kosovu i Metohiji.

(Vijesti Srpske)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here