28.7 C
Banja Luka

Miličević uvjeren u pobjedu SDS-a u Foči

Zadatak Srpske demokratske stanke je da vrati na političku scenu Republike Srpske odgovornu nacionalnu politiku. To su u stanju učiniti SDS i ostali koji opoziciono razmišljaju, a to ne mogu uraditi oni koji su Srpsku doveli na rub propasti, izjavio je u Foči predsjednik SDS-a, Milan Miličević.

Miličević je prilikom posjete Opštinskom odboru SDS-a Foča izrazio zadovoljstvo radom stranke u ovoj opštini.

-Opštinski odbor SDS Foča je jedan dobro organizovan odbor stranke zahvaljujući jednoj novoj garnituri sa novom energijom i jasno izraženom odgovornom nacionalnom politikom koja radi zajedno sa ljudima koji su osnivali stranku i u Foči i Republici Srpskoj- naveo je on.

Miličević je poručio da je posjeta Foči početak obilaska svih opštinskih odbora stranke, koje planira obići zajedno sa svojim saradnicima.

-Na terenu ćemo razgovarati sa ljudima, procijeniti stanje i infrastrukturu stranke i spremati se za naredne lokalne izbore. Foča je jedna od opštinskih organizacija SDS gdje očekujemo pobjedu- naglasio je Miličević.

Komentarišući aktuelnu političku situaciju predsjednik SDS je rekao da je na sceni predstava za javnost koja za cilj ima skretanje pažnje sa stvarnih problema stanovništva.

-Smatram da sve ovo što su Milorad Dodik i Kristijan Šmit radili ovih dana bilo po dogovoru i da je to jedna velika predstava u kojoj jedini drugima nabacuju teme i loptu kako bi skrenuli pažnju sa onih krupnih pitanja od interesa za život prosječnog čovjeka u Republici Srpskoj-navodi Miličević.

On dodaje da niko neće da priča kako popraviti prosječnu platu i penziju, kako spriječiti odlazak ljudi.

-Kada nema odgovora na krucijalna pitanja onda se bave pozorištem i pričaju ko je patriota, a ko izdajnik. Ništa od toga ne vrijedi ako ćemo na kraju dobiti jednu ljušturu za koju je poginulo 25 hiljada ljudi, a u kojoj nema mladih ljudi, rađanja, perspektive- upozorava Miličević.

Smatram da je voditi odgovornu nacionalnu politiku, poručuje on, najkrupniji zadatak svih koji se bave politikom.

-Ovo što aktuelna vlast radi zove se neodgovorna nacionalna politika. Nalazimo se u jednom vrlo opasnom periodu kada je, bojim se ušla u javnost ta činjenica i teza da je jedan čovjek identifikacija sa Republikom Srpskom. Imamo priliku vidjeti kako sada sa bilbordima plaše ljude da ako ne bude bilo te vlasti neće biti penzija, ako ne bude Dodika neće biti Srpske i da će nas neko osvojiti. To je vrlo opasna teza na kojoj oni sistematično i dugo rade-napomenuo je Miličević.

Ne smije se, kaže on, zaboraviti da je SDS ta koja je sa narodom gradila Republiku Srpsku.

-To je istorijska činjenica, a sada čak i nju prekrajaju jer mnogi mladi ljudi ne pamte ta vremena pa im pokušavaju prodavati maglu- rekao je Miličević.

Ognjen Bodiroga, predsjednik OO SDS-a Foča i poslanik ove stranke u NSRS, je kazao da je sve što radi aktuelna vlast u Foči u suštini preslikano stanje onoga što radi vlast na republičkom nivou.

-Opština Foča, koja je turistički grad, na svojoj teritoriji ima najgori magistralni put u Evropi Foča – Šćepan Polje i najgori regionalni put Foča – Čelebići. Lokalna vlast zbog svog podaničkog odnosa ne čini ništa što je u njenoj moći kao bi se ti putevi asfaltirali- istakao je Bodiroga.

Bodiroga je naveo da je stanje u lokalnoj upravi, javnim ustanovama i preduzećima jako loše, na šta su, kako je naveo, ukazali brojni negativni revizorski izvještaji.

-I Opština Foča dobila je od revizora mišljenje sa rezervom i najviše preporuka za ispravljanje nepravilnosti od svih drugih opština u Srpskoj. Problemi su brojni i u NP “Sutjeska” gdje se radnicima ne uplaćuju doprinosi, koje je maltene dovedeno pred stečaj, a sav kriminal u NP “Sutjeska” sam dokumentovao i u Narodnoj skupštini RS-naveo je Bodiroga.

Radmila Prvulović / Radio Foča

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here