Naslovna Izdvajamo Milo Đukanović prihvatio TV duel sa Andrijom Mandićem!

Milo Đukanović prihvatio TV duel sa Andrijom Mandićem!

0

Kandidat za predsjednika Crne Gore Milo Đukanović prihvatio je poziv kandidata za predsjednika ispred Demokratskog fronta Andrije Mandića na TV duel. Đukanović je to kazao na sinoćnjoj konvenciji održanoj u Nikšiću.

„Zaogrnuo se gandijevskim plaštom misli da će mu to pomoći da kolektivnom amnezijom naroda u Crnoj Gori dođe do predsjedničke funkcije, a u stvari najviše računa da će mu glasove donijeti hiljade onih koje je za vrlo kratko vrijeme natovario na državni budžet, sve kritikujući bivšu vlast, nadajući se da ljudi ne vide šta rade njegovi kadrovi u Elektroprivredi i Rudniku uglja. Pozvao me Mandić sinoć iz Pljevalja da na bilo kojoj televiziji samo on i ja pričamo o prošlosti i budućnosti Crne Gore. Želim da obavijestim njega i crnogorsku javnost da naravno prihvatam taj poziv da razgovaramo o svim pitanjima koja interesuju naše građane“, dodao je on.

Imao je i komentar na račun kandidature Jakova Milatovića.

„U trku se sa partijske klupe za rezervne igrače uključio i mlađani Zdravkov apostol u čijem obrazovnom procesu očigledno nije bilo časova vaspitanja koji je kako tvrde, u svom ministarstvu češljao personalne dosijee zaposlenih i obilježavao ih nacionalnim predznicima. Onaj čija je vlada ugasila nacionalnu aviokompaniju, koja je politički žigosala i vakcine protiv korone, ćerala investitore iz Crne Gore…“, kazao je Đukanović.

U nastavku, Đukanović je napao na novu vlast u Nikšiću i na predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića.

„Ko je mogao da pretpostavi da će nekadašnji kulturni centar Crne Gore, grad koji je Crnoj Gori i Jugoslaviji dao neka od najvećih imena kulture, književnosti, umjetnosti, sporta, politike i privrede postati mjesto u kojem će vladati anticrnogorski i antievropski duh?Jesmo li mogli sanjati da će nikšićko Zahumlja postati centar iz kojeg se upućuju anticivilizacijske poruke i promovišu ideologije za koje smo mislili da su davno poražene. Da li smo mogli zamisliti da će u Nikšiću, crnogorskoj perjanici, biti nemoguće održati promociju bilo koje knjige posvećene crnogorskoj kulturi, istoriji, stradanju heroja crnogorskih? Jedan od mojih protivkandidata je ne tako davno, pozivajući svoje ratne drugove iz 90. da otkopaju oružje, prognozirao da će Nikšić biti novo Cetinje tj. da će se kao kad se na Cetinju 90. branila Crna Gora u Nikšiću danas braniti Velika Srbija. Neće, neću, jer Nikšić je ne manje glasno od Cetinja 90. pjevao oprosti nam Dubrovniče. To je zalog nikšićkog gospodstva i časti“, poručio je kandidat DPS-a.

Đukanović je kazao da nikad Nikšić više neće biti, niti je ikad to bio bastion anticrnogorstva.

„Nikšićani nikada tuđu kuću nijesu voljeli više od svoje crnogorske. To su pokazali tokom protekle dvije i po godine vazda i na svakom mjestu u borbi za evropsku, građansku Crnu Goru. Prvi su se pobunili i na na Bogetićima protestovali i protiv Zdravkove i protiv Dritanove Vlade, prvi pohitali na Belveder“, kazao je kandidat DPS-a.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube