Naslovna Najnovije Milorad Dodik je bio i ostao agent hrvatskih interesa

Milorad Dodik je bio i ostao agent hrvatskih interesa

0

„Samo dan prije obilježavanja stradanja srpskih civila u Sijekovcu, režim je dopustio da predsjednik države čija je vojska pobila civile u Sijekovcu odlikuje brigadu HVO-a usred Republike Srpske! Sramota prema našim žrtvama, sramota prema čitavom srpskom rodu“, napisala je na fejsbuku profesor doktor Jelena Trivić.

Trivićeva je neglasila da današnja posjeta Milanovića, predsjednika Hrvatske, Derventi, dokazuje da režim Republike Srpske pokušava napraviti hrvatsku županiju.

„Konstantno su hrvatski interesi ispred interesa srpskog naroda. Režim na čelu sa Miloradom Dodikom dozvolio je ruganje srpskim žrtvama. Samo dan prije obilježavanja stradanja srpskih civila u Sijekovcu, režim je dopustio da predsjednik države čija je vojska pobila civile u Sijekovcu odlikuje brigadu HVO-a u sred Republike Srpske! Sramota prema našim žrtvama, sramota prema čitavom srpskom rodu“, napisala je Trivićeva.

Ona je podsjetila da je isti taj Milanović, zajedno sa ostatkom hrvatske vlasti, zabranio predsjedniku Aleksandru Vučiću da se pokloni žrtvama ustaškog genocida u Jasenovcu.

„Poklonjenje žrtvama nije dozvoljeno, odlikovanje zločinaca jeste! Zamislimo samo situaciju da neko od Srba u Kninu odlikuje brigadu Vojske Republike Srpske Krajine. Zvučiti nemoguće. Ali Hrvatima u Republici Srpskoj sve je moguće“, ističe Jelena trivić.

Trivićeva je podsjetila na „još par primjera zaštite hrvatskih interesa na štetu srpskog naroda, što režim radi u kontinuitetu“ :

– Odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, dok je bio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nije ništa radio po tom pitanju. Desetine hiljada Srba ostavljeno je na milost i nemilost hrvatskim vlastima

– Nikada nije podignuta optužnica protiv hrvatskih oficira i vojnika za ratne zločine počinjene u Mrkonjić Gradu i okolici

– Pelješki most proguran je kao most od srpskog nacionalnog interesa. Zauzvrat trebalo je napraviti most u Gradišci. Pelješkim mostom uveliko teče saobraćaj, most u Gradiški vodi u njivu!

“Režim SNSD-a čini vlast na svim razinama, nema nijednog izgovora i opravdanja zašto je ovo dozvoljeno, osim činjenice da je Dodik bio i ostao agent hrvatskog interesa, uvijek na štetu srpskih”, zaključila je profesorica doktor Jelena Trivić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube