Naslovna Najnovije MILORADE UGLEDAJ SE NA VUČIĆA! Srbija dobila još jedan aerodrom

MILORADE UGLEDAJ SE NA VUČIĆA! Srbija dobila još jedan aerodrom

0

Aerodrom Rosulje kod Kruševca danas je svečano otvoren za avio-saobraćaj, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsjednik je, tokom posjete Rasinskom okrugu, najprije obišao radove na izgradnji dionice autoputa Pojate-Preljina nazvanog Moravski koridor, najavila je pres služba predsednika Republike.

Predsednik Vučić je po dolasku na aerodrom razgovarao sa upravom nove vazdušne luke, i istakao je da je ovo sjajna investicija.

Vučić je rekao da će taj aerodrom moći da koriste mali avioni, sportska i biznis avijacija.

„Biznis avijacija raste najbrže u cijelom svijetu“, istakao je Vučić.

Rekao je da je u aerodrom Rosulje uloženo 478 miliona dinara.

“Toliko su platili građani Srbije. Još samo čekam da izađete sa idejom da gradimo kosmodrom ovde. Ovo će poboljšati turizam, ali i povratak naših ljudi iz Švajcarske, Nemačke Austrije, da dođu u svoj Kruševac, u srce Srbije „, naveo je Vučić.

Direktor Aerordroma Srbije Mihajlo Zdavković je objasnio je da će avioni ATR moći da koriste aerodrom tek u drugoj fazi, kao i da su Rosulje jedan od najljepših aerodroma tog tipa koji imaju u Srbije.

Na aerodromu Rosulje, gdje je i održan i manji aeromiting, prisustvuju i ministar saobraćaja Tomislav Momirović, ministar policije Aleksandar Vulin, ministar odbrane Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i veliki broj građana koji nose zastave Srbije.

Aerodrom se prostire na površini od 40 hektara i uz aerodromsku zgradu i hangar posjeduje rulnu stazu i pistu dužine 820 metara.

Nosiće kodnu oznaku 2B, što znači da će na njega moći da slijeću avioni s rasponom krila do 24 metra, u šta spadaju sportski i manji avioni poput pajpera, cesne, manjeg lir džeta, laste i sličnih letjelica koje imaju do 10 sjedišta.

Direktor Javnog preduzeća Aerodromi Srbije Mihajlo Zdravković izjavio je da su Rosulje pravljene po standardima za avione ATR, što znači da će u budućnosti, sa produženjem piste, moći da se koristi za regionalni saobraćaj.

Aerodrom „Rosulje“ nalazi se na 5,5 kilometara od centra Kruševca, na visoravni Jasikovica, na kojoj ima magle samo pet dana u godini i to tokom januara.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube