20.7 C
Banja Luka

Ministar poručio štrajkačima: Nema para u budžetu

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske saopštilo je da je opredijeljeno za podizanje standarda i poboljšanje materijalnog položaja svih radnika u oblasti pravosuđa u Republici Srpskoj a što se jasno pokazalo, kako proteklih godina tako i u ovoj situaciji, u kojoj su pojedini radnici donijeli Odluku o stupanju u štrajk.

„Кako bismo riješili problem prouzrokovan štrajkom u pravosuđu, sa predstavnicima Sindikata pravosuđa Republike Srpske održali smo više sastanaka, upravo radi postizanja dogovora u vezi sa zahtjevima administrativnih radnika zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, a koji su donijeli Odluku o stupanju u štrajk i iznijeli zahtjeve vezano za povećanje plata i naknada.

Iako Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske nije bilo u mogućnosti da prihvati navedene zahtjeve, iz razloga što budžetom koji je usvojen za 2024. godinu, nisu predviđena sredstva za povećanje plata, naš cilj  jeste da pokušamo pronaći zajedničko rješenje, kako bi institucije pravosuđa počele da rade u punom kapacitetu.

U tom smislu uvijek ćemo biti spremni da obnovimo socijalni dijalog ali kroz institut pregovaranja.

Shodno tome, i u narednim danima će biti nastavljen razgovor sa predstavnicima Sindikata pravosuđa Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

(BN)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here