Naslovna Republika Srpska Mirko Šarović posjetio Trebinje!

Mirko Šarović posjetio Trebinje!

0

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović boravio je u Trebinju gdje ga je dočekalo veliki broj simpatizera Srpske demokratske stranke.

Šarović je nakon obilaska turističkih znamenitosti Trebinja, posjetio i Hercegovačku Gračanicu, gdje počiva Jovan Dučić kome je tadašnji podpredsjednik Republike Srpske Mirko Šarović podigao česmu u znak sjećanja na Dučića, jedanog od vodećih predstavnika srpskoga modernizma te jedan od najvećih majstora forme u srpskoj poeziji.

Ne tako davne 2000. godine ispunjena je  Dučićeva posljednja želja, a predsjednik Organizacionog odbora za prenos posmrtnih ostataka Jovana Dučića u Trebinje i jedan od zaslužnih za realizaciju ovog događaja bio je predsjednik Srpske demokratske stranke – Mirko Šarović, tadašnji potpredsjednik Republike Srpske.

„Dolje, pod Platanima jedan naspram drugog razgovaraju bronzani Dučić i Dučićev NJegoš, a ovdje na Crkvini od danas i od večeras svijetlucaće Dučićev žižak i opominjaće nas da češće podižemo oči nebi, zvijezdama i suncu. Narod koji ima NJegoša i Dučića  ne smije da luta“ – dio je govora predsjednika Šarovića sa Crkvine 22.10.2000. godine.