29.7 C
Banja Luka

Mladenu Samardžiji određen pritvor od mjesec dana

– Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Mladenu Samardžiji kojem se na teret stavlja da je bio u vrhu organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem većih količina teških droga sa područja Južne Amerike i EU, na područje BiH i susjednih zemalja.

Pritvor može trajati do 11. januara naredne godine ili do nove odluke Suda, zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga, saopšteno je iz Suda BiH.

Rješenje o pritvoru doneseno je juče.

Samardžiji se na teret stavlja krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, te krivična djela pranje novca i ometanja rada pravosuđa.

Samardžija /33/ uhapšen je na Jahorini u okviru akcije kodnog naziva „Tokio“, a iz Tužilaštva BiH su ranije naveli da će za njega tražiti određivanje pritvora s obzirom na duži boravak u bjekstvu.

Samardžija je osumnjičen u okviru predmeta Tužilaštva BiH sa dokazima iz „Skaj“ i „Anom“ aplikacija, a lociran je, identifikovan i uhapšen u operaciji Tužilaštva BiH i MUP-a Republike Srpske.

Prilikom hapšenja Samardžije, jednog od najtraženijih bjegunaca u Evropi, oduzeti su kilogram kokaina, više od 120.000 evra, pištolji i vozila. Za njim je raspisana i Interpolova potjernica Slovenije zbog trgovine drogom.

(Srna) Foto: MUP

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here