Naslovna Sport Mladi srpski fudbaler poginuo na Ohridskom jezeru

Mladi srpski fudbaler poginuo na Ohridskom jezeru

Nikola Stevanović Kole (26) iz sela Donje Krajince kod Leskovca borio se, poslije kobnog skoka sa stijene, 12 dana za svoj život i tu bitku je izgubio. Prosto, nije se probudio iz kome.

Umro je u Skoplju, daleko od svoje kuće i porodice.

Nikola je bio fudbaler. Prije početka sezone odmarao sa sa društvom na Ohridskom jezeru. U jednom momentu skočio je sa stijene u jezero, udario u podvodni kamen i polomio vrat i šesti kičmeni pršljen. Prebačen je u Skoplje gdje je operisan, poslije čega je upao u komu iz koje se nije probudio, piše Jugmedia.

Iza sebe je ostavio majku i sestru, one koje je najviše na svijetu volio. Za njim žali i cijela fudbalska zajednica u Jablaničkom okrugu.

„Bio je dobar fudbaler i veoma dobar čovek. Visok i snažan mladić, kao od stene odvaljen. Tuga, velika tuga“, priča za JuGmediu sekretar GFS Leskovac Milovan Glušac.

Nikola, taj uvijek nasmijani momak, od malih nogu igrao je fudbal. Prošao je sve mlade selekcije u FK Dubočici. Uglavnom je igrao centarfora i mijenjao je klubove, sanjajući da će jednog dana zaigrati u nekom većem, ali mu se nije dalo. Igrao je i za FK Kumarevo iz Zloćudova, Polet iz Stajkovca, i u Slogi, a po završetku sezone prešao je OFK Morava Leskovac.

„On se u međuvremnu zaposlio i Nevlesu jer se od fudbala nije moglo živeti, ali nije nameravao da se skoro oprosti od lopte jer je to bila njegova velika ljubav“, priča njegov prijatelj.

Kaže da se njegova majka mučila da izvede na put svoju decu i da je mladi Nikola otišao u momentu kada se status tročlane porodice popravio jer su svi radili i imali stalna primanja.

„Imao je snove o budućnosti, imao je velike planove i nisu svi bili vezani za fudbal“, dodaje sagovornik Jugmedije.

(Foto: Facebook)