Naslovna Društvo Mladića ubio panj dok je čistio šumski put

Mladića ubio panj dok je čistio šumski put

0

Nesreća u kojoj je stradao mladić D. K. (27) iz Donjeg Dušnika kod Gadžinog Hana dogodila se prilikom čišćenja šumskih puteva od izvaljenih stabala na planini Seličevici u ataru sela Taskovići, javlja „Blic“.

Kako je navedeno, mladić je sa zetom sklanjao stabla koja su pala, i tako onemogućila kretanje šumskim putevim, a sa njima je bio i jedan od šumara koji im je navodno ukazivao koja stable treba ukloniti na kojim lokacijama.

„Oko 12.30 časova oni su se nalazili na mjestu zvanom ‘Bele vode’ na planini Seličevici, podno vrha Ibrovica. To tog vrha može da se dođe i sa strane sela Vukmanovo, ali su oni bili sa ove druge strane iz pravca Taskovića.

Kada je D. K. pokušao da ukloni jedan veliki panj drveta, koje je bilo iščupano sa sve korijenom, ogroman i težak komad drveta se pomjerio neočekivano i pritisnuo ga. U tom trenutku, njegov zet koji živi u Gadžinom Hanu i šumar bili su se nekoliko desetina metara udaljeni.

Čuvši dozivanje u pomoć odmah dotrčali i pokušali da mu pomognu, ali je panj bio previše težak. Pozvali su vatrogasce i Hitnu pomoć, ali su ljekari, došavši do udaljenog mjesta na kojem su se nalazili mogli da konstatuju samo smrt“, navodi se.

Niška policija odmah je obaviještena o nesreći i izašla je na lice mjesta. O svemu je obaviješteno i VIše javno tužilaštvo u Nišu, kako nalažu propisi za postupanje u tragičnim situacijama. Izvršen je uviđaj na mjestu pogibije mladića, ali nisu uočene nikakve sumnjive okolnosti koje bi ukazivale da na to da nije u pitanju nesrećni slučaj.

Kako su za „Blic“ ispričali članovi porodice nastradalog mladića, on se sa zetom nalazio u šumi na Seličevici već više od nedjelju dana. Vijest o njegovoj smrti primili su sa nevjericom.

„Otišao je da zetom još pre sedam, osam dana da seku drva u šumi, da zarade neki dinar. Zet je pozvao danas i javio da je povređen. Posle je pozvao moju ženu na posao i javio da je preminuo. Neko drvo ga je udarilo u grudi, panj neki koji se odvalio i pritisnuo ga. Ne znamo kako se tačno to dogodilo. Ali sve kako da je, ne valja. Desilo se ono najgore. Ne znam šta da kažem, u šoku sam“, ispričao je za „Blic“ N.K. otac nastradalog mladića.

Nastradalog D.K. su svi u selu znali kao dobrog i vrijednog mladog čovjeka, tako da je vijest o njegovoj smrti šokirala i potresla veliki broj mještana Donjeg Dušnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: