Naslovna Društvo “MOĆNI LIJEK IZ PRIRODE IMA VELIKI UTICAJ NA LIJEČENJE KORONE!“ Dr Radosavljević...

“MOĆNI LIJEK IZ PRIRODE IMA VELIKI UTICAJ NA LIJEČENJE KORONE!“ Dr Radosavljević savjetuje da se koristi MJESEC DANA

0

Vekovima unazad u narodnoj medicini kao lek za lečenje bronhitisa, hroničnog kašlja i ostalih bolesti disajnih puteva koristila se guščija mast. Prema rečima stručnjaka, ovaj narodni lek delotvoran je i kod obolelih od korona virusa.

Interesovanje za ovim preparatom je sve veće, a onima koji su preležali koronu se savetuje da koriste oblogu od guščije masti na grudima narednih mesec dana.

Pulmolog dr Tatjana Radosavljević objašnjava da utrljavanje ove masti na prednju stranu grudnog koša ima efekt na oporavak disajnih organa koji su stradali used infekcije.

DA LI KORISTE MAST KAD IMATE RESPIRATORNU INFEKCIJU?

Prema njenim rečima pored utrljavanja na telo, guščija mast se koristi i u ishrani onih koji se bore sa koronom.

„Jedni je piju, dok drugi ubacuju kašičicu čiste masti u jelo ili u mleko. Međutim, nisam sigurna koliko je taj način delotvoran, te ipak preporučujem direktno mazanje, i to i u narednih mesec dana od preležane korone – napominje dr Radosavljević.

Guščija mast, prema njenim rečima pomaže i kada je potrebno iskašljati sekret koji je nagomilan u plućima.

„Pojedini delovi kože povezani su sa plućima, pa utrljavanje ove masti nikako ne može da smeta. Korona je respiratorni virus, te je primena ove mazalice u ovoj situaciji opravdana. Mast se koristila i kod tuberkuloze, a to su najbolje znale naše bake. Staro narodno iskustvo kaže da je ona razbijala šlajm već posle prve upotrebe, dok kod dece nije tako, jer oni ne znaju da iskašljavaju“, navodi doktorka Radosavljević.

Pravu guščiju mast prepoznaćete po karakterističnom mirisu i žutoj boji. Ona se lako razmazuje i topi na sobnoj temperaturi, a najkvalitetnija je ona koja se dobije od gusana

Kako bi se što pre zaštitila od virusa koji napada čitav organizam, dr Radosavljević navodi da se nada da joj guščija mast ipak neće biti potrebna, jer se prijavila za vakcinaciju protiv kovid-19.

(KURIR)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube