24.7 C
Banja Luka

MOJA MAJKA VIŠE NIJE MOGLA SLUŠATI JAUK NA KOVID ODJELJENJU! Javio mi se DOKTOR „ČEKAMO DA JOJ OTKAŽU ORGANI ne postoji opcija da se stanje popravi“ i spustio slušalicu

Aleksandra Petrović, kćerka još jedne tragično preminule pacijentkinje sa nizom propusta UKC-a, dala je ispovijest za Aloonline.ba.

– Primijetila sam 25. novembra da se moja majka, Nada Petrović, osjeća malakasalo. Dan ranije je radila u bašti pa smo mislili da je promrzla, a nije imala ni temperaturu. Međutim, 27. oktobra postala je još više malksala te sam pozvala hitnu pomoć. U Trnu su joj pregledali pluća i poslali je za Banjaluku jer sumnjaju na kovid. Došli smo na Urgentni centar kovid odjeljenje gdje je mama nekako upala i u stanje halucinacije, CRP koji joj je tada rađen je bio 314. Uslikali su joj pluća i rekli da ima upalu samo po rubovima. Smjestili su je na kovid odjeljenje na infektologiji i kazali su da je kovid pozitivna – rekla je za Aloonline.ba kćerka Aleksandra Petrović.

Rekla sam da ih treba biti sramota jer ženu nisu presvukli pet dana

– Kada sam nazvala za infromacije kazali su mi da ima bakteriju Ešerihiju koli  i da su joj dali terapiju pa ćemo vidjeti kako će reagovati. Zvala sam svaki dan, prvih pet dana su  govorili da ne znaju kako će organizam reagovati na terapiju te da se vade nalazi. Više mi niko nije ni spominjao upalu pluća, već Ešerihiju. Šesti dan je krenulo poboljšanje. Pritisak, šećer, masnoća, snimak pluća itd, sve je bilo u redu. Kada je mama bila bolje, nazvala me i rekla mi je da je žedna. To mi je bilo čudno jer sam dva puta dnevno nosila stvari gore, od pidžame, vode, hrane. Pitala sam je za to, ona kaže nema nikakvih kesa kod mene. Odmah sam je upitala u šta je obučena, rekla mi je da je u majici i trenerci u kojoj je dovezena. To je već bio peti dan njenog ležanja. A i svaki dan kad sam išla gore, čudila sam se što nije snešen njen prljav veš. Ponovo sam otišla na UKC da  mami  odnesem nove stvari i upitala portira za prljave jer mi je rečeno da će biti spuštene na portirnicu gdje donosim nove. Rekla sam da ih treba biti sramota jer ženu nisu presvukli pet dana. Sutradan su je obukli u pidžamu. Donesene su joj i stvari.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here