Naslovna Izdvajamo Morali da otključaju telfon ubice: Policija ga odnijela u hladnjaču zbog prepoznavanja...

Morali da otključaju telfon ubice: Policija ga odnijela u hladnjaču zbog prepoznavanja lica!

0

Pored činjenice da tijelo monstruma Nermina Sulejmanovića, krvnika iz Gradačca, niko ne želi preuzeti i ukopati, postoji još jedan razlog što se njegovo tijelo i dalje nalazi u hladnjači Komemorativnog centra u Tuzli.

„Dnevni avaz“ otkriva da je to zbog činjenice da je njegovo lice bilo potrebno istražiteljima kako bi otključali mobilni telefon zbog „facial recognitiona“. Činjenica je da je telefon poslije oduzimanja morao ostati upaljen.

Đoković nakon meča ispunio obećanje braći kamiondžijama iz Banjaluke (FOTO/VIDEO)

Otisak prsta

Prema saznanjima „Avaza“, Sulejmanović je imao tu opciju uključenu na mobitelu.

– Istražitelji su njegov IPhone kojim je snimao svoj krvavi pir odnijeli u hladnjaču i pokušali otključati pomoću njegovog otiska prsta, međutim, bila je uključena i opcija prepoznavanja lica. Potom su otvorili oči ubice i prinijeli telefon licu, međutim, u tom momentu se telefon isključio zbog potrošene baterije – ispričao je izvor „Avaza“.

Sve se to događalo u početku istrage, prvih dana nakon što je njegovo tijelo prevezeno u Komemorativni centar. No, postoje i drugi načini da se dođe do podataka iz telefona koji sada pretražuju inspektori.

Kako saznaje ovaj portal, biće istraženi i svi „komentatori“ sa stravičnog snimka na Instagramu koji su podržavali i poticali ubicu u njegovom krvavom piru.

Originalne snimke s uklonjenog videa inspektorima dostavlja Meta. Predmetom istrage je kompletan sadržaj u telefonu: poruke, mailovi, fotografije, snimci i, prema planu istrage, sve će biti uspješno realizirano u najkraćem mogućem roku.

Ko strahuje

Od dana kada je Sulejmanović ubio Nizamu Hećimović, oca i sina Onder, teško ranio Harisu Onder, Nedima Pamukovića i policajca, počela je i panika među onima koji su na bilo koji način bili bliski s njim.

Od sadržaja njegovog telefona strahuju mnogi.

Šta je to što će istražitelji otkriti, javnost će saznati vrlo brzo, pa možda i informaciju koja je u ovom trenutku na bazi spekulacije, a to je da je Nermin Sulejmanović učestvovao u osiguravanju predizbornih skupova jedne političke stranke.

bonus:

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube