Naslovna Izdvajamo Moskva: Na Krimski most je izvršen teroristički napad!

Moskva: Na Krimski most je izvršen teroristički napad!

0

Dvije osobe su poginule, a jedna osoba, djevojčica, zadobila je teške povrijede prilikom nesreće koja se ovog jutra desila na Krimskom mostu, javljaju ruski mediji.

Prema podacima lokalnih zdravstvenih ustanova, hitne službe pripremaju djevojčicu za prebacivanje u obližnje medicinske ustanove. Guverner Belgorodske oblasti u Rusiji javio je da su poginula lica, zapravo, roditelji djevojčice. Porodica je iz pomenute Belgorodske oblasti.

U međuvremenu, veliki broj Telegram kanala javlja da je incident na mostu vrlo moguće posljedica terorističkog napada Ukrajine.

Iako ruske vlasti nisu zvanično potvrdile ovu informaciju, Glavna obavještajna uprava Ukrajine prokomentarisala je situaciju riječima da je konstrukcija mosta bila suvišna, potvrđujući indirektno da je nesreća mogla biti izazvana namjerno, i da iza svega stoji Kijev, prenose ruski mediji.

Saobraćaj na mostu je privremeno zaustavljen.

Vlasti pozivaju građane da se uzdrže od prolaska preko mosta, a turiste da ostanu u hotelima. Zvaničnici poluostrva dodaju da Krim ima neophodne zalihe prehrambenih namirnica, industrijske robe i goriva, te da nema potrebe za panikom.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube