21.7 C
Banja Luka

MOSKVA ODALA POČAST UBIJENIMA U BANJSKOJ: „Jedna boja, jedna vera, jedna krv“

Više ruskih organizacija izrazilo je podršku Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, a nakon što je objavljeno da je Srbija proglasila 27. septembar za Dan žalosti zbog pogibije četvorice Srba na Kosovu i Metohiji.

Na ruskim telegram kanalima do večeras je objavljeno je 57 publikacija posvećenih žalovanju u Srbiji za žrtvama tragedije u manastiru Banjska, a kanale tih organizacija prati više od 1,8 miliona stanovnika.

U objavama na društvenim mrežama ovih oko 15 organizacija izrazilo je  „solidarnost sa srpskom braćom“ i „podršku njihovoj borbi protiv pritiska Zapada i albanskog terora“.

„NATO snage na Kosovu odobravaju ubijanje srpskog stanovništva. Neprekidni albanski teror nad starosedeocima kosovskim Srbima doveo je do krvoprolića u selu Banjska na severu Pokrajine. U napadu ilegalnih grupa na lokalni manastir 24. septembra poginula su četiri meštana, što je navelo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da proglasi nacionalnu žalost. Napadi i ugnjetavanje srpskog stanovništva Kosova nastavljaju se sa sve većim intenzitetom uz podršku evropskih zemalja i vojnog kontingenta NATO KFOR-a“, navodi se u objavi ovih 15 organizacija.

Takođe, neke od organizacija objavile su i postove o Danima žalosti u Srbiji, ali i kratke naslove poput „Albanski teroristi ubijaju srpske civile na Kosovu“, „NATO snage na Kosovu odobravaju ubistvo srpskog stanovništva“, „Evropa ponovo odbija da primeti etničko čišćenje na Kosovu“, „Tragedija na Kosovu: etnički Srbi ponovo na udaru albanskih terorista“, „Rusija zajedno sa Srbijom protiv albanskog terora na Kosovu“.

Osim objava na društvenim mrežama ove organizacije su u na više zgrada u  Moskvi okačili zastave Srbije i sliku sela Banjska na kojoj piše „jedna boja, jedna vera, jedna krv“.

Među organizacijama koje su dale podršku Srbiji su MIG Rusije, Nezvanični Bezsonov, Ruski pokret snova, ZovGrad, Bela sova, Retribution, Vesti iz Srbije, Legendarni bataljon „Uran“ i druge.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here