Naslovna Najnovije Most u Gradišci je vitalni srpski nacionalni interes i put koji nas...

Most u Gradišci je vitalni srpski nacionalni interes i put koji nas vodi direktno u Beograd

0

„Imaćemo i na taj način direktnu relaciju do Beograda. To je bio za nas vitalni nacionalni interes, vitalni interes Republike Srpske“, rekao je Кovačević…

– Most na Savi u Gradišci, čiji će završetak izgradnje svečano biti obilježen u petak, 29. jula, je vitalni nacionalni interes Republike Srpske, a u roku od godinu dana biće završen i put kojim će taj most biti spojen sa auto-putem do Beograda, rekao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Кovačević.

„Imaćemo i na taj način direktnu relaciju do Beograda. To je bio za nas vitalni nacionalni interes, vitalni interes Republike Srpske“, rekao je Кovačević za jednu televiziju.

On je istakao da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zaustavio druga dva člana Predsjedništva da blokiraju Pelješki most i iz svojih velikobošnjačkih aspiracija onemoguće izgradnju mosta u Gradišci.

„Zbog toga što je Dodik spriječio da se zaustavi izgradnja Pelješkog mosta, uspjeli smo da završimo sve pregovore sa Hrvatskom i da konačno završimo novi most u Gradišci, koji je od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku“, naglasio je Кovačević.

(Srna)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube